Τα Πετράλωνα αδιαμφισβήτητα συγκαταλέγονται στις πιο όμορφες και γραφικές γειτονιές της Αθήνας. Αν προσθέσετε σε αυτό και τα παρεΐστικα μεζεδοπωλεία που έχουν αναδείξει την περιοχή σε γαστρονομική γειτονιά της πόλης, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να το ξανασκεφτείτε για να δώσετε εδώ ραντεβού με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, για την επόμενη γευστική σας έξοδο.

Αστέρ

αστέρ

Μικρό και γουστόζικο στέκι, που χαρακτηρίζεται ως μοντέρνος κρητικός καφενές και σερβίρει μεζεδάκια που ταξιδεύουν στη λεβεντομάνα Κρήτη. Σε μικρές ποσότητες για να γεμίσει το τραπέζι με πληθώρα γεύσεων, οι νόστιμοι μεζέδες του Αστέρ (Τρώων 48) συνοδεύονται ιδανικά με ρακή ή χύμα κρασί. Υπόγειος, ρετρό χώρος με ελάχιστα τραπέζια και στο πεζοδρόμιο.

Το Λαμπόρι

Το Λαμπόρι

Βρίσκεται στα Κάτω Πετράλωνα (Αλκμήνης 23-25) και διακρίνεται για την ατμόσφαιρα παλιού καφενέ που το χαρακτηρίζει. Περιποιημένο με πιάτα που παρασκευάζονται από επιλεγμένες πρώτες ύλες μικρών, Ελλήνων παραγωγών. Διαθέτει και ζωντανή μουσική, για όσους σας έλειψε η αυθεντική εμπειρία του ελληνικού μεζεδοπωλείου όλον αυτόν τον καιρό.

Πετραλώνι

Πετραλώνι

Στην Πλατεία Ηούς στα Κάτω Πετράλωνα, ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα γευστικά στέκια στην περιοχή. Η κουζίνα του τίμια και οι τιμές του προσιτές, έχουν αναδείξει το Πετραλώνι σε ουζερί- σημείο αναφοράς. Πιτάκια με παστουρμά, τυρί και ντομάτα, σπετσοφάι, ντολμαδάκια, γαύρος μαρινάτος μεταξύ των προτιμήσεων των θαμώναν του, πια.

Βόλτα

Βόλτα

Από τα πιο φιλικά και παρεΐστικα μεζεδοπωλεία στα Πετράλωνα, η Βόλτα (Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών) ξεχωρίζει στη συνείδηση του κοινού για την value for money φιλοσοφία της. Επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της Ελλάδας συνδυασμένες υπέροχα και ισορροπημένες με τον ιδανικότερο τρόπο πρωταγωνιστούν στα πιάτα- έκπληξη του καταλόγου.

Περιβολάκι

Περιβολάκι

Ένα ουζερί- καφενείο έκπληξη στην Πλατεία Ηούς στα Κάτω Πετράλωνα. Στο Περιβολάκι με το λιτό χώρο και το φιλόξενο περιβάλλον, θα ξεχωρίσετε τα ψαγμένα μεζεδάκια και το γλυκόπιοτο κρασί, καθώς και τις άκρως οικονομικές τιμές. Σερβίρει, επίσης, βιολογικό καφέ και φρέσκια μπύρα.

Το τσιπουράδικο του Αποστόλη

Τσιπουράδικο του Αποστόλη

Απλή, λιτή κι απέριττη επιλογή στη γειτονιά των Άνω Πετραλώνων (Τρώων 43), μυεί σε κλασική τσιπουροκατάσταση. Με φιλική ατμόσφαιρα, σερβίρει μεζέδες σε γενναίες μερίδες, με έμφαση στις θαλασσινές προτάσεις.