Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα λαχταριστό κομμάτι πίτσα, με τραγανή, λεπτή ζύμη και πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς πρώτων υλών;

Για κάτι γρήγορο, νόστιμο, απολαυστικό και χορταστικό στο χέρι, λοιπόν, ακολουθούν τρία στέκια στην πόλη που φημίζονται για την Italian style πεντανόστιμη πίτσα τους.

Dal Professore

Εδώ και χρόνια παραδίδει μαθήματα ιταλικής γαστριμαργίας στους κατοίκους και τους επισκέπτες των βορείων προαστίων στο εστιατόριο που βρίσκεται στο Μαρούσι. Πλέον ο ιδιοκτήτης και σεφ Νίκος Δημητροκάλλης, με σπουδές μαγειρικής στο Μιλάνο και μετά από αρκετά χρόνια διαμονής στη Ρώμη, ετοιμάζει νοστιμότατη πίτσα με άρωμα… Ιταλίας και για τους λάτρεις του κέντρου στη στοά Μπολάνη (Κολοκοτρώνη 3 & Βουλής 7).

Crust

Για πίτσα που μόλις έχει βγει από τον ξυλόφουρνο, το Crust στου Ψυρρή (Πρωτογένους 13) θα καθιερωθεί σίγουρα σε σημείο αναφοράς σας στο κέντρο. Υπέροχη, λεπτή, τραγανή ζύμη και ωραίοι συνδυασμοί πρώτων υλών την καθιστούν σε must try επιλογή. Στα όσα, πρωτότυπα, συμβαίνουν εδώ τα live events από ανερχόμενους καλλιτέχνες στον υπόγειο ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Margherita Pizza Artigianale

Η Margherita Pizza Artigianale, επί της Κηφισίας (νο 363, όριο Κηφισιάς & Νέας Ερυθραίας) αποδεικνύει ότι το street food μπορεί και είναι τόσο ποιοτικό και αξιόλογο όσο και το φαγητό που σερβίρουν σε ένα εστιατόριο.

Στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, λοιπόν, του ναπολιτάνικου αυτού στεκιού συνδυάζονται υλικά που καταφτάνουν απευθείας από την γείτονα χώρα με προϊόντα της ελληνικής γης. Το αποτέλεσμα; Καλοφουρνισμένα ζυμάρια πίτσας σε διάφορες γεύσεις και εκδοχές που θα κάνουν την επιλογή σας σίγουρα δύσκολη.