Αφίξεις που δίνουν έναν αέρα ανανέωσης στην πόλη, κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού για ακόμη μία φορά. Ένα «διάσημο» εστιατόριο- μεζεδοπωλείο δίνει το παρών και στο κέντρο, ενώ ένα άκρως ενδιαφέρον all day παίρνει την θέση ενός «θρυλικού» μπαρ που έκλεισε πριν λίγα χρόνια.

Ένα νέο και μοντέρνο σουβλατζίδικο μυεί στα μυστικά του εθνικού μας street food και ένα γαλλικό εστιατόριο ανεβάζει τον πήχη ψηλά.

Μπαρμπουνάκι

Σε κεντρικότατο σημείο στην καρδιά της πόλης, στην Πλατεία Μητροπόλεως, ακόμη ένα Μπαρμπουνάκι δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου (διαθέτει ήδη καταστήματα σε Γλυφάδα, Κολωνάκι, Νέα Ερυθραία, Χαλάνδρι) δίνει το παρών στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Θαλασσινά και μικρά ψαράκια (τηγανητά, ψητά, παστά κ.α.), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ανάμεσα στις επιλογές σας δεν βρίσκονται και μεγαλύτερα ψάρια, στα όσα τιμά ιδιαιτέρως το μενού του.

Under the Palm

Ένα boutique all day στέκι δίνει το παρών εκεί όπου άλλοτε συναντούσαμε το λατρεμένο Key, στην Πραξιτέλους (νο 37), στο κέντρο της Αθήνας και φέρνει το καλοκαίρι ένα βήμα πιο κοντά τόσο με την εξωτική ονομασία του, όσο και με την διακόσμησή του με τον χαρακτηριστικό φοίνικα να κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Ποιοτικός καφές από ποικιλίες αφρικάνικης προέλευσης, casual γευστικές προτάσεις επηρεασμένες από την ιταλική κουζίνα και super καλοκαιρινά cocktails, αλλά και ενδιαφέρουσες εκδοχές του κλασικού gin & tonic.

Roll & Roll Souvlaki

Νέα γευστική πρόταση στο κέντρο (Κολοκοτρώνη 14) που ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπαμε μέχρι πρότινος το σουβλάκι. Ξεχωρίζει για τους ενδιαφέροντες γευστικούς συνδυασμούς και την προσεγμένη ποιότητα. Ποικίλα χειροποίητα καλαμάκια και διάφορες επιλογές σε τυλιχτά, για το χέρι ή επί τόπου.

Veri table

Ο διάσημος Γάλλος σεφ Alain Parodi, κάτοχος αστεριού Michelin, διαθέτει πλέον το δικό του εστιατόριο στο Νέο Ψυχικό (Άγγελου Σικελιανού 8), εκεί όπου κάποτε συναντούσαμε το, επίσης, γαλλικό Polly Maggoo. Η κουζίνα του, φυσικά, ακολουθεί τα γαστρονομικά μονοπάτια της γαλλικής, ενώ ο ίδιος αντλεί έμπνευση για τις δημιουργίες του από την Κυανή Ακτή.