Οι περισσότεροι το αποκαλούν το «νέο κέντρο». Και δεν έχουν άδικο, αν αναλογιστεί κανείς την έντονη ζωή και την πληθώρα επιλογών που διαθέτει τόσο για φαγητό όσο και για διασκέδαση.

Αυτήν την φορά επιλέξτε το Χαλάνδρι για μια νόστιμη βόλτα σε παραδοσιακές αλλά και μοντέρνες ταβέρνες, φιλικά μεζεδοπωλεία και νέα εστιατόρια που προκαλούν εντυπώσεις.

Μυστικός Κήπος

Παρόλο που το όνομά του παραπέμπει σε μυστικό στέκι, αποτελεί μία από τις πιο καθιερωμένες επιλογές για φαγητό στο Χαλάνδρι (Καραολή Δημητρίου 21). Νόστιμα μεζεδάκια και ένας υπέροχος χώρος, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του, στα βασικά χαρακτηριστικά του. Ο Μυστικός Κήπος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις value for money γευστικές στάσεις στην περιοχή.

Κίτσουλας

Παραδοσιακό μαγειρείο που λειτουργεί στο Χαλάνδρι (Φιλικής Εταιρείας 25) από το 1946. Εδώ το ντεκόρ είναι απλό –μην περιμένετε επιτηδευμένο ντιζάιν και προσεγμένο ύφος– όμως το φαγητό έρχεται κατευθείαν από την κατσαρόλα της γιαγιάς και σας μυεί με τον καλύτερο τρόπο στις ελληνικές σπιτικές γεύσεις. Ο Κίτσουλας φημίζεται για τις πίτες, το στιφάδο, τους λαχανοντολμάδες και τον κόκορα κρασάτο.

Lollo’s Atene

Το πιο διάσημο ιταλικό εστιατόριο της Αντιπάρου (και των Κυκλάδων γενικότερα) εδώ και λίγους μήνες δίνει το παρών και στην Αθήνα, με το νέο εστιατόριο Lollo’s Atene (Εθνικής Αντιστάσεως 3α, Χαλάνδρι) να έχει προστεθεί στο δυναμικό του Χαλανδρίου. Στεγάζεται σε μια υπέροχη μονοκατοικία με κήπο της δεκαετίας του ’50 και σερβίρει την πιο απολαυστική, ιταλική πίτσα στην πόλη.

Εκτός από τις περίφημες πίτσες του, pinse» όπως τις αποκαλούν (το ρήμα pinsere στα ιταλικά σημαίνει πιέζω), διαθέτει και νόστιμες επιλογές σε ζυμαρικά, απλά και φρέσκα δικής τους παραγωγής, καθώς και προτάσεις για τους λιλιπούτειους επισκέπτες του.

Το Βραστό

Οφείλει την ονομασία του στην κλασική και διαχρονική κρεατόσουπα με μοσχαρίσιο κρέας από ελιά και κότσι, καρότα και σέληνο σε ζωμό κονσομέ, για την οποία και φημίζεται. Το Βραστό, στο Χαλάνδρι (Ροδοδάφνης και Ρόδων 3, Πολύδροσο,), λειτουργεί για περισσότερο από 40 χρόνια σερβίροντας σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, ξυπνώντας μνήμες από τα παλιά.

Μπεμπέκα

Στεγασμένη σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στο Χαλάνδρι, η Μπεμπέκα (Διονύσου 16) αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς νεοταβέρνες της πόλης. Με οικογενειακή διάθεση και ένα περιβάλλον που βγάζει την οικειότητα σπιτιού σερβίρει νόστιμα πιάτα από την ελληνική κουζίνα. Μπιφτέκια, παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, κάποια μαγειρευτά και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν τον κατάλογό της.

The Pie Shop

Η πιο μοντέρνα εκδοχή της πίτας σε street food μορφή, σερβίρεται στο μικροσκοπικό The Pie Shop, επί της Βουλής (νο16), δίπλα στο Σύνταγμα και στο άρτι αφιχθέν αδερφάκι του στο Χαλάνδρι (Ηρακλείου 3-5). Μία μεγάλη γκάμα σε ατομικές, χειροποίητες πίτες, βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές από όλο τον κόσμο, για τους λάτρεις των γλυκών και αλμυρών δημιουργιών.

Φρεσκοψημένες και ολόφρεσκες σερβίρονται ζεστές από το πρωί. Κολοκυθόπιτα της γιαγιάς, γαλατόπιτα Πορτογαλίας, αλλά και παραδοσιακές πίτες από την Τανζανία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρωσία κ.α. βάζουν σε πειρασμό καθημερινά.