Η Cookoovaya, στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη, έκανε την εμφάνισή της στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή πριν από τέσσερα χρόνια, συζητήθηκε πολύ και «έπεισε» το κοινό από νωρίς.

Το εστιατόριο που επανέφερε στο προσκήνιο την «αστική κουζίνα» κατόρθωσε να κάνει όλους όσοι δοκιμάζουν τις προτάσεις του να αγαπήσουν λίγο παραπάνω τις ελληνικές γεύσεις.

Πέντε σπουδαίοι σεφ, οι Μάνος Ζουρνατζής, Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος Λιάκος, Βαγγέλης Λιάκος και Νίκος Καραθάνος, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μαγειρέψουν με τη λογική της wise cuisine. Η «σοφή κουζίνα» είναι ο ορισμός του ελληνικού φαγητού και όσοι γευματίζουν στην Cookoovaya το βιώνουν από πρώτο χέρι. Η «σοφή κουζίνα» έχει να κάνει με την οικιακή οικονομία, τη θυμοσοφία, τη γνώση, την εποχικότητα, τη διαχείριση των υλικών και τον τρόπο λειτουργίας της κουζίνας.

Καθημερινά μια μαγειρική παράσταση δίνεται γύρω από την ανοιχτή κουζίνα, πάνω από κατσαρόλες, με ήχους μαχαιριών που ψιλοκόβουν και μυρωδιές που ανακατεύονται. Το φαγητό είναι στο φως. Η φιλόξενη και φωτεινή σάλα έχει έναν αέρα διακριτικής πολυτέλειας που θα σας ταξιδέψει στην αστική Αθήνα του ’60, αλλά συγχρόνως θα σας κάνει να αισθανθείτε άνετα και οικεία.

Η φιλοσοφία της Cookoovaya θέλει την παρέα να μοιράζεται τα πιάτα. Να δοκιμάζει, να γεύεται, να απολαμβάνει. Το μενού αλλάζει ανάλογα με την εποχή, όσο η κουζίνα εξελίσσεται. Ο κατάλογος είναι χωρισμένος σε σαλάτες, κρύα πιάτα και ωμά, ξυλόφουρνο, κάρβουνα, τηγάνι και κατσαρόλα και γλυκά. Τα πιάτα είναι πραγματικά ένα προς ένα και θα δυσκολέψουν τη διαδικασία επιλογής σας.

Πράσινη σαλάτα με καπνιστό χοιρομέρι, σύκα, καρύδια και μπισκότο κόλιανδρο, Bitok à la Russe, ταρτάρ με αυγοτάραχο και σοφρίτο από βοδινή σπάλα στη γάστρα με χυλοπιτάκι Αρκαδίας και κρέμα παρμεζάνας είναι μερικές από τις ξεχωριστές δημιουργίες της πεντάδας των σεφ που θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Αληθινό και νόστιμο φαγητό, φτιαγμένο με τη γνώση, το πάθος και τις εμπειρίες τους. Πιάτα που σέβονται και απογειώνουν την πρώτη ύλη και τον παραγωγό της.

Τη γευστική εμπειρία έρχεται να ολοκληρώσει το house wine, το οποίο προέκυψε από την επιθυμία της dream team να έχουν οι επισκέπτες της Cookoovaya την επιλογή ενός τίμιου κρασιού σε μια φιάλη. Οι τέσσερις ποικιλίες (Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Ροζέ Syrah & Ερυθρός Merlot) δημιουργούνται ειδικά για την Cookoovaya από το οινοποιείο Γκιρλέμη.

Οι πέντε μάγειροι είναι οι οικοδεσπότες και μαζί με την ομάδα της Cookoovaya φροντίζουν ώστε κάθε επίσκεψη εδώ να σας μείνει αξέχαστη. Άλλωστε, σημασία γι’ αυτούς έχει να θυμάστε πώς νιώσατε, όχι απλώς τι φάγατε.

Πληροφορίες

Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Αθήνα

Τηλ. 210 7235005

cookoovaya.gr

Facebook: Cookoovaya

Instagram: cookoovaya