Άνοιξε πριν από ένα χρόνο και έφερε αέρα ανανέωσης στο χάρτη της διασκέδασης του Πειραιά. Σε ένα υπέροχο διατηρητέο του 1920 στην οδό Καραΐσκου έχει «στηθεί» ένα πολύχρωμο, χαρούμενο σύμπαν για να σου προσφέρει μια αυθεντική και ολοκληρωμένη λατινοαμερικάνικη εμπειρία. 1 Με ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει, αισθητική που εντυπωσιάζει και εξωτικές γεύσεις που ερεθίζουν τον ουρανίσκο, το bar-restaurant Che –ή αλλιώς Che Cocina y Barra Sudamericana, όπως είναι το πλήρες όνομά του– έχει εξελιχθεί σε έναν πιο τους πιο δημοφιλείς all day προορισμούς του λιμανιού.

Η εξωτική αυλή που θα αγαπήσεις

2 Μπαίνοντας στο χώρο, θα σε προϋπαντήσει στα δεξιά μια υπέροχη τοιχογραφία της Φρίντα Κάλο, δια χειρός Παύλου Βεντούρη, με ύψος που αγγίζει τα 14 μέτρα. Το επόμενο που αντικρίζεις είναι μια τροπική αυλή, με τραπεζάκια ζωγραφισμένα στο χέρι και latin πινελιές, που παραπέμπει σε μεξικάνικη hacienda. Το μπαρ που είναι φτιαγμένο από πραγματικό μπαμπού, προσθέτει έξτρα πόντους στην ατμόσφαιρα. Μια αυλή που μοιάζει να φτιάχτηκε για να κάνει τις μέρες σου πιο χαλαρές και τα βράδια σου πιο ενδιαφέροντα. 3 Προχωρώντας στο εσωτερικό, το σκηνικό που ξεδιπλώνεται μπροστά σου είναι εξίσου εντυπωσιακό, με έντονα χρώματα, εξωτικές ταπετσαρίες, vintage έπιπλα, ανεμιστήρες οροφής, πλεκτά φωτιστικά και αυθεντικά συλλεκτικά αντικείμενα. Όπου κι αν κοιτάξεις, βλέπεις γούστο, μεράκι και ποιότητα. 4 Όλα είναι χειροποίητα και φροντισμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Στα συν οι ωραίες μουσικές από DJs (salsa, mambo, jazz) που «ντύνουν» με πάθος την εμπειρία.

Οι γεύσεις που σε πάνε στον παράδεισο της Λατινικής Αμερικής

5 Στο Che θα πραγματοποιήσεις ένα γευστικό ταξίδι στη Λατινική Αμερική, μέσα από τα εξωτικά πιάτα του έμπειρου σεφ Δημήτρη Φέτση, ο οποίος έχει ζήσει μια δεκαετία στον Παναμά. Ceviche mixto (επιλογή φρέσκων θαλασσινών σε γάλα καρύδας, με grapefruit, chili & μαύρη κινόα), Tamal Criolo (αργομαγειρεμένο χοιρινό σε μπανανόφυλλο με πουρέ καλαμποκιού & μαρμελάδα παπάγια), μάγουλο Ιberico με παπαρδέλες σε σάλτσα κακάο, σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι με νιόκι γλυκοπατάτας, φρέσκο φιλέτο τόνου με σος ταρτάρ και πικάνια Black Angus με θυμαρίσιες περουβιανές πατάτες ψημένες στη στάχτη, είναι μερικά από τα πιο ξεχωριστά πιάτα που αξίζει να ανακαλύψεις στο Che. 6 Στα επιδόρπια, ωραίο είναι το Choco fontan με αλατισμένη καραμέλα, μπανάνα που έχει υποστεί ζύμωση σε σιρόπι αγαύης και παγωτό salted caramel. Όρεξη να έχεις, να δοκιμάζεις! Αν έρθεις πρωί, θα απολαύσεις ένα μοναδικό brunch με λατινοαμερικάνικες νότες. Προτείνουμε τα scrambled eggs με γάλα καρύδας και σολομό και το Black Angus Burger με ψωμί γιούκας, καπνιστή τομάτα, τηγανητή γιούκα και μαγιονέζα μαύρου σκόρδου.

Τα πολύχρωμα και εμπνευσμένα cocktails

7 Η εμπειρία ολοκληρώνεται με τα ευφάνταστα cocktails του Γιώργου Φιλιππίδη, που μπλέκουν το ρούμι και την τεκίλα με ιδιαίτερα συστατικά. Μεγάλο σουξέ έχει το Night of the living dead (μείγμα από παλαιωμένα ρούμια Αγίου Δομίνικου, Παναμά και Μπαρμπάντος, χειροποίητο σιρόπι ιβίσκου Καραϊβικής και μπαχαρικών, φρέσκο χυμό λάιμ και λικέρ πορτοκάλι), ενώ πολύ ιδιαίτερα είναι επίσης το Colibri (λευκή τεκίλα, mezcal, φρέσκος χυμός λάιμ, μέλι βιολογικής αγαύης, φρέσκος χυμός σαγκουίνι, χειροποίητη λεμονάδα από ελαιο-σάκχαρα εσπεριδοειδών με ανθό αλατιού) και το Pedro Furioso (τεκίλα αρωματισμένη με anjo chili, πουρές ανανά, φρέσκος χυμός τζίντζερ και λάιμ, σιρόπι αγαύης). 8 Πληροφορίες Καραΐσκου 151, Πειραιάς Τηλ. 210 4296660 cherestaurant.gr Fb page: CHE Cocina y Barra Sudamericana