Η αριστουργηματική όπερα του Γκλουκ «Ο θρίαμβος της Κλέλιας» σε λιμπρέτο του Πιέτρο Μεταστάσιο παρουσιάζεται στις 14 και 15 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας σε μια εντυπωσιακή παραγωγή υπό την καθοδήγηση του τολμηρού Βρετανού σκηνοθέτη Nigel Lowery και σε μουσική διεύθυνση του πολυβραβευμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου.

«Ο θρίαμβος της Κλέλιας», μια πολεμική περιπέτεια εμπνευσμένη από τις θρυλικές σελίδες της ρωμαϊκής ιστορίας, αποτελεί έναν ύμνο στον γυναικείο ηρωισμό και την αγάπη.

Η όπερα παρουσιάζεται μέσα από μια νέα κριτική έκδοση του χειρογράφου της Μπολόνιας, που έγινε ειδικά για τις ανάγκες της πρώτης αυτής παγκόσμιας αναβίωσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τον Ιούνιο του 2012 η παραγωγή θα παρουσιαστεί στο Linbury Studio, στο Covent Garden.

Με αφετηρία τη μυθική τέχνη των castrati και την χωρίς όρια δεξιοτεχνία του bel canto στο μεταίχμιο του μπαρόκ και του νέου στυλ galante, ο Γκλουκ φέρνει τους πρωταγωνιστές στα όρια της φωνητικής και δραματικής τους αντοχής. Η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής πραγματοποίησε την πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση του έργου για την γερμανική εταιρεία MDG που κυκλοφορεί διεθνώς τον Ιανουάριο του 2012.

Ο αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου και ο σκηνογράφος και ενδυματολόγος Πάρις Μέξης θα κάνουν μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό την Τρίτη 14/2 στις 6:30 το απόγευμα, πριν την πρεμιέρα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.

Με ελληνικούς υπέρτιτλους

Σκηνοθεσία-Σκηνικά: Nigel Lowery
Κοστούμια: Πάρις Μέξης
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος

Κλέλια: Hélène LeCorre
Oράτιος: Μαίρη-Έλεν Νέζη
Λαρίσσα: Burçu Uyar
Ταρκίνιος: Ειρήνη Καράγιαννη
Πορσέννας: Βασίλης Καβάγιας
Μάννιος: Άρτεμις Μπόγρη

Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής με όργανα εποχής

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου

Εισιτήρια από 7,50 €
Ειδικές τιμές για νέους, άτομα άνω των 65 ετών, άνεργους, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία.
Κλείστε τα εισιτήριά σας στο megaron.gr και το 210-72 82 333

Δείτε βίντεο