Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα, φέρνει και κάποιες από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Το «Bob Marley: One Love» για τη ζωή του θρύλου της ρέγκε έρχεται και στις ελληνικές αίοθυσες, όπως και η Ντακότα Τζόνσον, που υποδύεται την αινιγματική υπερηρωίδα της Marvel, «Madame Web».

Και αν οι συγκεκριμένες δύο ταινίες, είναι από τις πλέον διαφημισμένες, αλλά όχι απαραίτητα αυτές που θα κάνουν τη μεγάλη ανατροπή, το κινηματογραφικό μενού αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνει μια ταινία που πραγματικά ξεχωρίζει και συγκινεί, το «Άγνωστοι Μεταξύ μας». Πρεμιέρα κάνουν, όμως, και η ελληνική ταινία «Νέα Ήπειρος» του Παντελή Παγουλάτου και «Ο Διάβολος δεν Υπάρχει».

«Αγνωστοι Μεταξύ μας»

Σκηνοθεσία: Αντριου Χέι
Πρωταγωνιστούν: Αντριου Σκοτ, Πολ Μέσκαλ, Τζέιμι Μπελ, Κλερ Φόι
Διάρκεια: 106 λεπτά
Διανομή: Feelgood Entertainment

Η υπόθεση
Μια νύχτα σε ένα σχεδόν άδειο ουρανοξύστη στο σύγχρονο Λονδίνο, ο Adam συναντά τυχαία έναν µυστηριώδη γείτονα, τον Harry, και η καθηµερινότητά του αλλάζει. Κι ενώ η σχέση µεταξύ τους εξελίσσεται, ο Adam κατακλύζεται από µνήµες του παρελθόντος και βρίσκεται να επιστρέφει στην επαρχιακή πόλη όπου µεγάλωσε και στο σπίτι της παιδικής του ηλικίας, το οποίο µοιάζει να ζουν ακόµα οι γονείς του, όπως ακριβώς τη µέρα που σκοτώθηκαν, πριν από 30 χρόνια.

«Bob Marley: One Love»

Σκηνοθεσία: Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν
Πρωταγωνιστούν: Κίνγκσλεϊ Μπεν-Αντίρ, Λασάνα Λιντς, Τζέιμς Νόρτον
Διάρκεια: 120 λεπτά
Διανομή: Feelgood Entertainment

Η υπόθεση
Ένας ύμνος στη ζωή και τη μουσική ενός ειδώλου που ενέπνευσε γενεές με το μήνυμα αγάπης και ενότητας που πρέσβευε. Για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, ανακαλύψτε την δυνατή ιστορία υπέρβασης της διαφορετικότητας και το ταξίδι πίσω από την επαναστατική του μουσική.

Madame Web

Σκηνοθεσία: Σ.Τζ. Κλάρκσον
Πρωταγωνιστούν: Ντακότα Τζόνσον, Σίντνεϊ Σουίνι, Σελέστ Ο’ Κόνορ, Ταχάρ Ραχίμ
Διάρκεια: 116 λεπτά
Διανομή: Feelgood Entertainment

Η υπόθεση
H Cassandra Webb, μια διασώστρια στο Μανχάταν, αναπτύσσει την ικανότητα να δει το μέλλον…. Συνειδητοποιεί μάλιστα ότι μπορεί και να το αλλάξει. Όταν έρχεται αντιμέτωπη με αποκαλύψεις για το παρελθόν της, δημιουργεί μια ιδιαίτερη σχέση με τρεις νεαρές κοπέλες. Όλες μαζί προορίζονται για ένα υποσχόμενο πεπρωμένο… αν καταφέρουν να επιβιώσουν το θανατηφόρο παρόν.

Νέα Ήπειρος

Σκηνοθεσία: Παντελής Παγουλάτος
Σενάριο: Παντελής Παγουλάτος, Οθωνας Μεταξάς
Μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα
Πρωταγωνιστούν: Χάρης Φραγκούλης, Μαρία Αρζόγλου, Θεοδώρα Τζήμου, Οθωνας Μεταξάς
Διάρκεια: 108 λεπτά
Διανομή: Bad Crowd

Η υπόθεση
Ο Φάνης και η Μαρία μένουν στο βρώμικο κέντρο της Αθήνας. Κινούνται στον χώρο των κομπαρσάδικων και των escape rooms. Προσπαθούν να πιάσουν την καλή με κάθε μέσον. Πουλάνε και πουλιούνται. Τοξικότητα, πορνό, ουσίες. Ένα άγριο, παθιασμένο ζευγάρι, σε μια αδιέξοδη ιστορία αγάπης.

«Ο Διάβολος δεν Υπάρχει»

Σκηνοθεσία: Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι
Πρωταγωνιστούν: Χιτόσι Ομίκα, Ρίο Νισικάουα, Ριγιούζι Κοσάκα, Αγιάκα Σιμπουτάνι
Διάρκεια: 106 λεπτά
Διανομή: Ama Films

Η υπόθεση
Η ακαταμάχητη ηρεμία αυτής της ανέγγιχτης γης των βουνών οι λίμνες, όπου τα ελάφια περιφέρονται ειρηνικά ελεύθερα, πρόκειται να διαταραχθούν από την επικείμενη άφιξη της εταιρείας του Τόκιο playmode , η οποία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την κατασκευή ενός χώρου γοητείας για τους τουρίστες της πόλης – ένα σχέδιο που ο Τακούμι και οι γείτονές του ανακαλύπτουν ότι θα έχει τρομερές συνέπειες για την οικολογική υγεία και την καθαριότητα του χωρίου τους.

«Γαμήλια Καταστροφή»

Σκηνοθεσία: Ρότζερ Κάμπλ
Πρωταγωνιστούν: Ντίλαν Σπράουζ, Βιρτζίνια Γκάρντνερ
Διάρκεια: 100 λεπτά
Διανομή: Spentzos Film

Η υπόθεση
Η Αμπι και ο Τράβις ξυπνούν μετά από μια τρελή νύχτα στο Βέγκας ως νεόνυμφοι. Με τους καλύτερους φίλους τους και τα εξαψήφια κέρδη της Αμπι στο πόκερ, ταξιδεύουν στο Μεξικό, όπου μπορούν να απολαύσουν έναν άγριο, πλούσιο μήνα του μέλιτος. Αλλά καθώς το χάος ακολουθεί τον «Τράμπι» σε κάθε βήμα, πρέπει να αποφασίσουν αν είναι γραφτό να είναι μαζί – ή αν αυτός ο γάμος είναι μια άλλη καταστροφή που περιμένει να συμβεί.