Η πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του Φεβρουαρίου επιφυλάσσει για το κοινό εκλεκτές πρεμιέρες. Οι ταινίες που βγαίνουν σήμερα στις ελληνικές αίθουσες είναι πέντε στον αριθμό, και όλες τους εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.

Από την Ιαπωνία έρχονται δύο αριστουργήματα, το animation και υποψήφιο για Όσκαρ στην κατηγορία αυτή, «Το Αγόρι και ο Ερωδιός» και το δυστοπικό «Πλάνο 75» που παρουσιάζει μια απίστευτη ιστορία για ένα μέλλον όπου οι ηλικιωμένοι άνω των 75 ενθαρρύνονται να υποβληθούν σε ευθανασία, ως «αντιπαραγωγικοί», ώστε η κοινωνία να πάψει να γερνά.

Το πολυαναμενόμενο «Argylle», με το «δυνατό» καστ του που περιλαμβάνει ονόματα όπως οι: Κάθριν Ο’ Χάρα, Χένρι Καβίλ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον και φυσικά η Ντούα Λίπα, αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού. Ενώ και το «Μην Περιμένετε και Πολλά από το Τέλος του Κόσμου» είναι μία road movie σάτιρα, από την οποία να περιμένετε πολλά! Πρόκεται για μια ταινία για την εποχή της gig economy και των social media, σε ένα καθηλωτικό φιλμ-κολάζ ανάμεσα στον παραλογισμό και στο αγνό σοκ.

Το Αγόρι και ο Ερωδιός

Σκηνοθεσία: Χαγιάο Μιγιαζάκι
Με τις φωνές των: Σόμα Σαντόκι, Μασάκι Σούντα, Εμιόν, Γιοσίνο Κιμούρα
Διάρκεια: 124 λεπτά
Διανομή: Tanweer

«Το Αγόρι και ο Ερωδιός» δεν είναι απλά μία ταινία κινουμένων σχεδίων

Η υπόθεση
Τόκιο, κοντά στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο 11χρονος Mahito χάνει τη μητέρα του και βρίσκει καταφύγιο με τον πατέρα του σε μία παλιά έπαυλη στην εξοχή, όπου στέκει ένας ερειπωμένος πύργος που φιλοξενεί έναν γκρι ερωδιό.

Ο Mahito παλεύει με τα αντικρουόμενα συναισθήματα που νιώθει για τον πατέρα του και τη μητριά του Natsuko, που τυχαίνει να είναι η μικρότερη αδελφή της μητέρας του. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο σχολείο νιώθει αποξενωμένος. O Mahito έχει ακούσει ότι ο πύργος χτίστηκε από τον αδελφό του παππού του, που τελικά χάθηκε μέσα του για πάντα.

Μια μέρα η Natsuko εξαφανίζεται, οπότε ο Mahito καταφεύγει στον πύργο για να τη βρει. Ακολουθώντας τον γκρι ερωδιό, καταλήγει να βιώνει μία οδύσσεια σε έναν άλλο κόσμο. Ο Mahito θα βρεθεί σε μία αλλόκοτη διάσταση όπου ζωντανοί και πεθαμένοι συμβιώνουν. Μέσα από τις συναντήσεις με τους εκπληκτικούς κατοίκους θα μάθει τα μυστικά του κόσμου.

Αργκαϊλ

Σκηνοθεσία: Μάθιου Βον
Πρωταγωνιστούν: Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Σαμ Ρόκγουελ, Χένρι Καβίλ, Τζον Σίνα, Αριάνα ΝτεΜπόουζ, Ντούα Λίπα, Μπράιαν Κράνστον
Διάρκεια: 139 λεπτά
Διανομή: Tanweer

Η υπόθεση
Η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ υποδύεται την Έλι Κόνγουεϊ, τη μοναχική συγγραφέα μιας επιτυχημένης σειράς κατασκοπικών μυθιστορημάτων. Η ιδανική βραδιά για την Έλι περιλαμβάνει το σπίτι της, τον υπολογιστή της, και τον γάτο της, τον Άλφι. Στα βιβλία της Έλι πρωταγωνιστεί ο μυστικός πράκτορας Άργκαϊλ και η αποστολή του είναι να αποκαλύψει ένα παγκόσμιο δίκτυο κατασκόπων. Οι ιστορίες της αρχίζουν να συμβαίνουν στην πραγματική ζωή, καθώς μια αληθινή μυστική οργάνωση δρα με τον τρόπο που η ίδια φαντάστηκε. Έτσι η Έλι αναγκάζεται να αποχαιρετήσει τα ήσυχα απογεύματα και τη θαλπωρή του σπιτιού της. Ο αλλεργικός στις γάτες κατάσκοπος Άιντεν και η Έλι η οποία κουβαλά τον Άλφι στην τσάντα της μάχονται ενάντια στον χρόνο και στους δολοφόνους, καθώς τα όρια μεταξύ του φανταστικού κόσμου της Έλι και του πραγματικού κόσμου θολώνουν.

Πλάνο 75

Σκηνοθεσία: Τσι Χαγιακάουα
Πρωταγωνιστούν: Τσιέκο Μπάισο, Χαγιάτο Ισομούρα, Στεφανί Αριάν, Γιουούμι Καγουάι, Τάκα Τακάο
Διάρκεια: 112 λεπτά
Διανομή: Weird Wave

Η υπόθεση
Σε μια δυστοπική Ιαπωνία το κυβερνητικό πρόγραμμα «Πλάνο 75» παροτρύνει τους ηλικιωμένους πολίτες άνω των 75, να επιλέξουν οικειοθελώς την ευθανασία, ως λύση στο πρόβλημα μιας ολοένα και πιο γερασμένης κοινωνίας, στην οποία συνεχώς αυξάνονται τα εγκλήματα μίσους με θύματα γέρους.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα με περιορισμένα μέσα επιβίωσης, ένας πραγματιστής «πωλητής» του Πλάνου 75 και μια νεαρή εργαζόμενη από τις Φιλιππίνες αντιμετωπίζουν διλήμματα ζωής και θανάτου.

Μην Περιμένετε και Πολλά από το Τέλος του Κόσμου

Σκηνοθεσία: Ράντου Ζούντε
Πρωταγωνιστούν: Ιλινκα Μανολάτσε, Νίνα Χος, Ούβε Μπολ
Διάρκεια: 163 λεπτά
Διανομή: Cinobo

Η υπόθεση
Μια ιστορία για το σινεμά, τα social media και την οικονομία, σε δύο μέρη: Καταπονημένη και κακοπληρωμένη, η Άντζελα διασχίζει όλο το Βουκουρέστι για να κάνει το κάστινγκ για ένα εταιρικό «βίντεο για την ασφάλεια στην εργασία», που της ανατέθηκε από μια πολυεθνική εταιρεία. Όταν ένας από τους συνεντευξιαζόμενους αποκαλύπτει την ευθύνη της εταιρείας για το ατύχημά του, ξεσπά ένα σκάνδαλο, μπροστά σε μια ακίνητη, ασυγκίνητη κάμερα.

Ύποπτος

Σκηνοθεσία: Φιλίπ Μπαρατίνι
Πρωταγωνιστούν: Σανέιλ Κουλάρ, Λόριν Αζούφο, Νίτιν Γκανάτρα
Διάρκεια: 78 λεπτά
Διανομή: Spentzos Film

Η υπόθεση
Όταν μια οργάνωση επιλέγει λανθασμένα τον επόμενο στόχο της, ένας νεαρός άνδρας πρέπει να επιβιώσει καθώς το διαδικτυακό κυνήγι μαγισσών φτάνει στην εξώπορτά του.