Αν έχετε λαχταρίσει νόστιμα και ζουμερά ψητά, τα στέκια που ακολουθούν παρακάτω πρέπει να συμπεριληφθούν στις επόμενες γευστικές σας εξόδους.

Σωστά ψημένα κρεατικά -από μπριζόλες και παϊδάκια, μέχρι μπιφτέκια και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας- γίνονται οι πρωταγωνιστές του τραπεζιού, κάνοντας τους πάντες να γλείφουν τα δάχτυλά τους!

Σπύρος- Αντώνης

Σε μια ήσυχη γειτονιά στα Άνω Πατήσια (Γαβριηλίδου 24), το ταβερνάκι Σπύρος- Αντώνης τιμά την ελληνική κουζίνα, ενώ δηλώνει ιδιαίτερη αδυναμία στα παϊδάκια, τα οποία μάλιστα σερβίρονται αρκετά λεπτοκομμένα. Αποτελεί μια τίμια πρόταση, για όσους δίνουν έμφαση στη γεύση και όχι στα γύρω γύρω. Απλός και λιτός χώρος, εξυπηρετικό και ευγενικό σέρβις, αυθεντικές γεύσεις και τιμές που δεν συναντώνται εύκολα πια.

Η ταβέρνα του Αξώτη

Ταβέρνα Αξώτη

Για περισσότερα από 60 χρόνια όσοι είναι γνώστες του κέντρου, ξέρουν πολύ καλά πού να απευθυνθούν για νόστιμο φαγητό και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Η ταβέρνα του Αξώτη συναντάται στο ίδιο σημείο στο Πολύγωνο (Παπαρσένη 15) από τότε που πρωτολειτούργησε και φημίζεται ιδιαιτέρως για το βαρελίσιο κρασί που φτιάχνουν οι σημερινή ιδιοκτήτες της ταβέρνας (εγγόνια του ιδρυτή της ταβέρνας), η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της ως οινοπωλείο. Στα της κουζίνας ζουμερό μπιφτέκι, όπως πρέπει ψημένο παϊδάκι και φρεσκοκομμένες πατάτες στις κορυφαίες επιλογές.

Ρεμούτσικο

Παϊδάκια στο Ρεμούτσικο

Συγκαταλέγεται στις πιο κλασικές επιλογές στην πόλη για το, σωστά ψημένο, κρατσανιστό παϊδάκι και τις ζουμερές μπριζόλες του. Το Ρεμούτσικο είναι μια οικογενειακή ταβέρνα στoν Άγιο Δημήτριο (Αγ. Δημητρίου 120) που θα λατρέψετε τόσο για την φιλική ατμόσφαιρα, όσο και για τα νόστιμα πιάτα του, όπως οι ζεστές σούπες, το κοντοσούβλι, το χωριάτικο λουκάνικο, η σπιτική πίτα κ.α.

Ο Τέλης

Από τις πιο οικονομικές και φημισμένες επιλογές για νόστιμα μπριζολάκια στο κέντρο της πόλης. Τα μπριζολάκια του Τέλη, στην Ευριπίδου (νο 86), σερβίρουν με απλότητα και χωρίς πολυτέλειες καλοψημένα χοιρινά μπριζολάκια που γίνονται στην κυριολεξία ανάρπαστα εδώ και αρκετές δεκαετίες. Σωστό ψήσιμο, εμμονή στο ποιοτικό κρέας και λογικές τιμές στους παράγοντες που το έχουν μετατρέψει σε καθιερωμένο στέκι στην πλατεία Κουμουνδούρου.