Έκθεση με το διακριτικό τίτλο «Δύναμη – Σώμα – Κίνηση», η οποία έχει ως επίκεντρο τον αθλητισμό, τους αθλητές, τις αρετές της άθλησης αλλά και την ψυχοσύνθεση όλων όσοι αθλούνται, ξεκινάει από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στο Αθλητικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση είναι ενταγμένη στα 20α Αλεξάνδρεια που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Τη διοργάνωσή της έχουν αναλάβει το Ολυμπιακό Μουσείο και ο Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ), ενώ τελεί υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Νεολαίας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου οι διοργανωτές επισήμαναν την αναγκαιότητά της, καθώς – όπως είπαν – όλοι οι επισκέπτες μπορούν να δουν μέσα από τα έργα, τις εικόνες και τις λαδομπογιές μια άλλη πτυχή του αθλητισμού. Παρά το γεγονός ότι δήλωσαν συμμετοχή περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες, επιλέχθηκαν μόλις 55 με ισάριθμα έργα, τα οποία δίνουν μιαν άλλη οπτική στο όλα θέμα.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου Ζήνων Αθανασιάδης, σημείωσε την αμφίδρομη σχέση του αθλητισμού και της τέχνης, ενώ προσδιόρισε ως σκοπό της περιοδικής έκθεσης την ανάδειξη των δύο αυτών μορφών έκφρασης. «Πάντα και από τα παλιά χρόνια ο αθλητισμός ήταν συνυφασμένος με την τέχνη. Ο αθλητισμός δίνει αξίες και το ευ αγωνίζεσθαι, πάντα γοήτευε τους καλλιτέχνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασιάδης.