Ένας σπουδαίος πίνακας του Pablo Picasso, που απεικονίζει την Marie-Therese Walter, τη γυναίκα που άλλαξε τόσο την τέχνη του όσο και τη ζωή του, θα πρωταγωνιστήσει στην επερχόμενη δημοπρασία Ιμπρεσιονιστών και Μοντέρνας Τέχνης, που θα πραγματοποιήσει ο Οίκος Sotheby’s στο Λονδίνο την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου.

Το έργο του Picasso «Η Διάλεξη», που χρονολογείται από το 1932 (με αρχική εκτίμηση 12.000.000-18.000.000 λίρες Αγγλίας), συνδέεται στενά με το θρυλικό πίνακα «Το Όνειρο», που φιλοτεχνήθηκε το ίδιο έτος, και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα έργα των δημοπρασιών που θα λάβουν χώρα στο Λονδίνο μεταξύ 8 και 17 Φεβρουαρίου.

Ο πίνακας έχει ένα ένδοξο παρελθόν, καθώς ανήκε σε μια σειρά γνωστών Αμερικανών συλλεκτών, συμπεριλαμβανομένων των Keith Warner, David Lloyd Kreeger και James W. Alsdorf. Το κοινό της Ευρώπης δεν τον έχει δει από την έκθεση του 1932.

Στη δημοπρασία αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν επτά έργα του Pablo Picasso, γλυπτά από κορυφαίους δημιουργούς όπως ο Alberto Giacometti, αλλά και δείγματα των κινημάτων του Ιμπρεσιονισμού και του Σουρεαλισμού, από δημιουργούς όπως οι Monet, Renoir, Magritte και Miro.