Πολιτική θύελλα ξέσπασε σήμερα στην Ιταλία, λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων, που σημειώθηκαν στην Ρώμη, στη διάρκεια των διαδηλώσεων, καθώς η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν απέτρεψε την παρείσφρηση οργανωμένων ομάδων στην πορεία, που διοργανώθηκε από το κίνημα των “Αγανακτισμένων”.

Μάλιστα, μόνο στη Ρώμη, έγιναν σοβαρά επεισόδια στη διάρκεια των διαδηλώσεων, που έλαβαν χώρα το Σάββατο σε όλο τον κόσμο, εναντίον του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

Στο επίκεντρο των επικρίσεων βρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαρόνι και μάλιστα δέχθηκε κριτική από όλα τα κόμματα, για το γεγονός ότι η αστυνομία απέτυχε την αποτροπή βανδαλισμών ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στο κέντρο της Ρώμης, όπου καταστράφηκαν τράπεζες, καταστήματα, κυβερνητικά κτίρια καθώς και εκκλησίες.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποκάλυψαν, ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας γνώριζαν από πολύ νωρίς, ότι αναρχικοί και άλλα μέλη του λεγόμενου “μαύρου μπλοκ” είχαν σκοπό να δημιουργήσουν επεισόδια, στη διάρκεια των ειρηνικών διαδηλώσεων των “Αγανακτισμένων”.

Κατέθεσαν μάλιστα ερώτηση στο Κοινοβούλιο, ρωτώντας να μάθουν γιατί η αστυνομία επέτρεψε σε αναρχικούς να μπουν στη Ρώμη ερχόμενοι από άλλες πόλεις, οι οποίοι μάλιστα εμφανίστηκαν αρκετά οργανωμένοι, αιφνιδιάζοντας τις ιταλικές αρχές.

Πηγή: 24h.gr