Φανταστικός τελικός θα είναι αν ο Ολυμπιακός αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό AKTOR στο Final Four της EuroLeague στο Βερολίνο, σύμφωνα με τον Τόμας Γουόκαπ.

Στις δηλώσεις του στα κανάλια Novasports, ο 31χρονος γκαρντ μίλησε για την κρίσιμη μάχη με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και για την ανάδειξή του ως τον κορυφαίο αμυντικό της διοργάνωσης.

Αναλυτικά, όσα ανέφερε ο Τόμας Γουόκαπ:

Για το πώς αισθάνεται για την πρόκριση στο Final Four και την ανάδειξή του σε κορυφαίο αμυντικό της χρονιάς: «Απίστευτα. Πέρυσι πίστευα πως ήμουν σε καλό δρόμο να το κερδίσω, και θα μπορούσα να το έχω κερδίσει, το πήρα φέτος οπότε νιώθω πολύ ωραία. Δεν είμαι και τόσο της ‘ατομικής διάκρισης’ αλλά δεν θα σου κρύψω όταν ένας απ’ τους στόχους μου και τον πέτυχα».

Για το αν θα μπορούσε να πάρει και κάποιος άλλος το βραβείο: «Ναι, ο Μουσταφά Φαλ. Του το είπα την μέρα που το κέρδισα! Είναι τόσο υποτιμημένος ως αμυντικός και είναι πολύ καλός στις αλλαγές, είναι πολύ καλός στην άμυνα με ντροπ, προστατεύει πολύ το καλάθι και είναι πολύ καλός και στην περιφερειακή άμυνα. Και αυτό που πιστεύω είναι ότι είναι η βάση της άμυνας μας. Θα ήμουν το ίδιο ευχαριστημένος εάν είχαμε μοιραστεί τον τίτλο».

Για το τι ήταν εκείνο που τους έκανε να συνεχίσουν να πιστεύουν στην πρόκριση: «Πρώτα απ’ όλα το εχουμε ξανακάνει, άρα αυτό που μας έδωσε η εμπειρία μας είναι τη δυνατότητα να είμαστε πιο χαλαροί συγκριτικά με το εάν αυτή ήταν η πρώτη μας χρόνια και είχαμε στόχο το φάινάλ-φόρ ή δεν είχαμε ξαναπάει και δεν ξέρουμε πώς να φτάσουμε μέχρι εκεί. Θα ήταν σίγουρα πιο δύσκολο αλλά αυτή τη χρονιά ξέραμε τι να περιμένουμε, ξέραμε τι έπρεπε να προσέξουμε τι θα μας επιφύλασσαν τα πλέι οφ κλπ. Ξέραμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε, ξέραμε τι είχαμε στα αποδυτήρια μας και το μόνο που μας ένοιαζε ήταν να είμαστε υγιείς. Μέσα σε μια χρονιά με τραυματισμούς, με παίκτες που ήταν εντός ή εκτός ρυθμού, ξέραμε ότι ήταν μέσα μας αυτό που χρειαζόμασταν. Ήταν απλά θέμα χρόνου μέχρι να τα βάλουμε όλα αυτά μαζί. Άρα ήμασταν άνετοι όλη τη χρονιά γνωρίζοντας ότι όλα αυτά στο τέλος θα βρουν το δρόμο τους».

Για το τι είχαν στο μυαλό τους όταν αναχωρούσαν για το πέμπτο ματς της σειράς: «Το πρώτο πράγμα που ήταν στο μυαλό μου ήταν ότι ο Μπαφές προσπαθούσε να με μετακινήσει από την τυχερή μου σειρά στο αεροπλάνο. Άρα έπρεπε να σιγουρέψω ότι θα κάτσω στην τυχερή μου σειρά και την τυχερή μου θέση. Αλλά σίγουρα ήμασταν πολύ αισιόδοξοι και αυτό δεν έχει να κάνει με το τι ομάδα είναι η Μπαρτσελόνα αλλά με το ότι ξέραμε τι ομάδα είμαστε εμείς, τι μπορούσαμε να κάνουμε, και κυρίως τι είναι αυτό που μας τροφοδοτεί με ενέργεια. Και από το πρώτο δευτερόλεπτο που μαζευτήκαμε φέτος μιλούσαμε για τον τίτλο της Euroleague. Πιστεύαμε πολύ στις ικανότητες μας».

Για το ότι θα παίξει απέναντι σε μία ομάδα που τους έχει πληγώσει στο παρελθόν: «Μια χαρά νιώθουμε. Πιστεύω πως και τις δύο φορές που παίξαμε φέτος δεν ήμασταν αυτό που μπορούμε να είμαστε. Είχαμε πολύ άσχημες αποδόσεις και θέλουμε να να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε αυτό το παιχνίδι. Όταν τους παίξαμε εδώ μέσα στο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ήμασταν σε ένα πολύ άσχημο φεγγάρι, ήμασταν εκτός ρυθμού και όταν ταξιδέψαμε για να παίξουμε στην έδρα τους ήμασταν αποδεκατισμένοι από τραυματισμούς. Δεν έχουν δει τον καλύτερο μας εαυτό και νομίζω ότι αυτό είναι που θα χρειαστεί για να τους κερδίσουμε».

Για τις σκέψεις του αν είναι να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον τελικό: «Νομίζω ότι αυτός θα είναι ένας φανταστικός τελικός, σε ένα φανταστικό περιβάλλον».

Για το αν τον “φτιάχνει” αυτή η σκέψη: «Όχι. Για να είμαι ειλικρινής είναι τόσο μεγάλη η σεζόν της Euroleague και είπαμε να βλέπουμε ένα παιχνίδι τη φορά, θα είναι λίγο κουτό εκ μέρους μου να σκεφτώ ποιον θα παίξουμε τον τελικό όταν έχουμε την Ρεάλ Μαδρίτης να αντιμετωπίσουμε πρώτα στον ημιτελικό».