Τα στέκια που σέρβιραν αλκοόλ αποτελούσαν από πολύ παλιά τα μέρη όπου συναντιόντουσαν άνθρωποι κάθε κοινωνικής τάξης. Σήμερα τα μπαρ ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Και αν είσαι λάτρης της περιπέτειας και του διαφορετικού, τότε σίγουρα θα βρεις ένα μπαρ να καλύπτει τα γούστα σου.

Είτε λοιπόν έχουν το σχήμα φέρετρου, είτε είναι φτιαγμένα από πάγο ή μοιάζουν με νοσοκομεία και εκκλησίες, έχουν ένα κοινό συστατικό: σου φτιάχνουν τη διάθεση, διασκεδάζεις και ξεχνιέσαι από έγνοιες και προβλήματα.

Ας δούμε λοιπόν 10 από τα πιο παράξενα μπαρ (κάποια σερβίρουν και φαγητό) ανά τον κόσμο (όπου υπάρχουν πολλά, είναι η αλήθεια!)…

Eternity: Τhe Coffin Bar, Ουκρανία

Σίγουρα δεν θα κανόνιζες να βγεις να πιεις το ποτάκι σου σε ένα μπαρ σε σχήμα φέρετρου! Κι όμως, τα έξυπνα μυαλά πίσω από τη θεότρελη αυτή ιδέα το τόλμησαν και βγήκαν κερδισμένοι. Το μπαρ-φέρετρο έχει μήκος 20 μέτρα και αποτελεί ατραξιόν για τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη Truskavets στην Ουκρανία. Το χρώμα που κυριαρχεί είναι το μαύρο (πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά;), οι σερβιτόροι φοράνε επίσης μαύρα, ο χώρος έχει λουλούδια και η μουσική είναι πένθιμη.



Dans le Noir, Γαλλία

Πώς θα σου φαινόταν αν πήγαινες να φας και να πιεις χωρίς να έχεις μια από τις αισθήσεις σου, αυτή της όρασης; Όσο παράξενο και αν ακούγεται, πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται το bar-restaurant «Dans le Noir» στη Γαλλία και γευματίζουν στα τυφλά! Η καινοτόμα ιδέα του μάνατζερ του καταστήματος Dominique Raclin μπορεί να φαντάζει παράξενη στην αρχή, αλλά σίγουρα κάνει το βράδυ των επισκεπτών ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Οι πελάτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν ότι το δείπνο τους θα καταλήξει σε φιάσκο (με λερωμένα από φαγητά και ποτά ρούχα!), αφού στο εστιατόριο υπάρχουν τυφλοί σερβιτόροι που δίνουν τις κατάλληλες οδηγίες στους «τυφλούς» πελάτες. Το γεύμα γίνεται μια μοναδική εμπειρία αφού λόγω της έλλειψης όρασης, η ακοή, η γεύση και η αφή γίνονται οξύτερες. Το μπαρ-εστιατόριο μπορεί κανείς να το βρει, εκτός από τη Γαλλία, στο Λονδίνο, τη Βαρκελώνη και τη Μπανγκόκ.



The Clinic, Σιγκαπούρη

Η σκέψη ενός νοσοκομείου δεν είναι ποτέ ευχάριστη. Η ιδέα βέβαια ότι σε αυτό θα μπορούσες να χαλαρώσεις, να πιεις αλκοόλ και να ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική, όσο αντιφατική και αν είναι, σε κάνει λίγο να το ξανασκεφτείς. Όχι, μην παίρνεις θάρρος, δεν αλλάζουν οι πολιτικές στον χώρο της Υγείας! Σου παρουσιάζουμε απλά το μπαρ «The Clinic» στο κέντρο της Σιγκαπούρης, στο οποίο θα καθίσεις σε κρεβάτι νοσοκομείου για να πιεις το ποτάκι σου. Στον χώρο υπάρχουν επίσης αναπηρικές καρέκλες, φώτα αντίστοιχα με αυτά που υπάρχουν στα χειρουργεία, σύριγγες και τα γνωστά παραβάν που μπαίνουν ανάμεσα στις κλίνες. Το ποτό σου δεν θα το πιεις σε ένα κοινότυπο ποτήρι, αλλά στο σακουλάκι του ορού!



Baobab Bar, Νότια Αφρική

Αν το να πίνεις το ποτό σου μέσα στην κουφάλα ενός δέντρου σού φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, τότε σίγουρα δεν έχεις πάει στο «Baobab Bar» στη Νότια Αφρική, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από το ομώνυμο δέντρο, ηλικίας 6.000 ετών! Το μπαρ φτιάχτηκε μέσα στο δέντρο, στη φάρμα Sunland της πόλης Limpopo, από τους αδερφούς van Heerdens με στόχο να κρατάει δροσερούς τους διψασμένους ντόπιους και δεν άργησε να γίνει τουριστική ατραξιόν. Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει 40 άτομα και διαθέτει ακόμα και κελάρι με φυσικό εξαερισμό για να διατηρεί τις μπίρες δροσερές.



Madame Claude, Βερολίνο

Σε αποκαλούν οι φίλοι σου ανάποδο; Τότε βρήκες το κατάλληλο μπαρ να ταιριάζει με την προσωπικότητά σου. Το «Madame Claude» είναι ένα μπαρ στο Βερολίνο με τα αντικείμενά του τοποθετημένα ανάποδα! H διακόσμηση του κυρίως χώρου είναι ανακατασκευή ενός παλιού διαμερίσματος, φτιαγμένου ανάποδα, προκαλώντας τους νόμους της βαρύτητας, με τα έπιπλα να κρέμονται από το ταβάνι!



Modern Toilet, Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν, Κίνα, Ιαπωνία

Όλα μέσα σε αυτό το μπαρ είναι εμπνευσμένα από το μέρος που ακόμα και ο βασιλιάς πάει μόνος του. Ναι, καλά κατάλαβες, η τουαλέτα αποτέλεσε την έμπνευση γι’ αυτό το μαγαζί, που σίγουρα θα προσφέρει αστείρευτο γέλιο σε σένα και την παρέα σου. Θα πιείτε το ποτό σας καθισμένοι σε λεκάνες, μπορείτε ακόμα και να τσιμπήσετε κάτι που θα σας σερβίρουν σε πιάτο-λεκάνη. Και μείνετε ψύχραιμοι αν κάποιες από τις επιλογές σε φαγητό σάς θυμίσει κάτι από αυτό που κάνετε όταν επισκέπτεστε την τουαλέτα.



Disaster Cafe, Ισπανία

Οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε συνήθως ανήμποροι και τρέμουμε όταν η γη αρχίζει να σείεται κάτω από τα πόδια μας. Κάποιοι όμως μένουν ατάραχοι και μάλιστα επιλέγουν να πιουν καφέ, ποτό και να φάνε σε ένα μαγαζί στο οποίο γίνεται σεισμός! Προσομοίωση σεισμού, εντάξει! Αυτό υποδηλώνει εξάλλου και το όνομα του καταστήματος «Το καφέ της καταστροφής» στην ισπανική πόλη Lloret de Mar. Η έξοδός σου σίγουρα γίνεται μοναδική και θα σου μείνει αξέχαστη, αφού εσύ και οι φίλοι σου θα χορέψετε στον ρυθμό των Ρίχτερ!



Icebar, Σουηδία

Αν επιλέξεις να πας σε αυτό το μπαρ πρέπει σίγουρα να θυμηθείς να φορέσεις τα πιο ζεστά σου ρούχα. Το μπαρ του πάγου φτιάχτηκε το 1994 μέσα στο ξενοδοχείο «Ice Hotel» στη Σουηδία και είναι σίγουρα ένα από τα πιο παράξενα του είδους. Όλα είναι φτιαγμένα από πάγο: από την καρέκλα που θα κάτσεις μέχρι το ποτήρι που θα σου σερβίρουν το ποτό σου. Κάθε χρόνο το μπαρ της πόλης Jukkasjarvi λιώνει και ξαναφτιάχνεται από την αρχή.



Sister Louisa’s Church, Ατλάντα

Αν είσαι άθεος μην το επισκεφτείς, αν και το concept του μπαρ μπορεί μεν να αγγίζει το θέμα της θρησκείας, είναι όμως η επιτομή του κιτς! Στο «Sister Louisa’s Church of the Living Room & Ping Pong Emporium» στην Ατλάντα τα πάντα έχουν να κάνουν με τον Χριστό (ίσως μόνο το πόσο θα πιεις αποτελεί μια μικρή εξαίρεση!). Αφού λοιπόν η ταμπέλα σού ξεκαθαρίσει το πού μπαίνεις κατευθύνσου προς το μπαρ, το οποίο κοσμούν αναρίθμητες εικόνες του Χριστού και της Παναγίας. Ακόμα και τα φώτα που φωτίζουν τον χώρο έχουν πάνω τους σταυρό. Ευτυχώς, ενδυματολογικοί κανόνες δεν υπάρχουν. Φόρα ό,τι θες, οπλίσου με πολύ κέφι και χόρεψε μέχρι πρωίας, κανείς δεν θα σε κρίνει (ελπίζουμε!).



Casa Pocho, Ισπανία

Και φτάνουμε στο μπαρ που δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο στη διακόσμησή του, ούτε έχει μετατραπεί σε κάτι διαφορετικό από έναν απλό χώρο που σερβίρει ποτά. Αν και έχει μια μικρή ιδιαιτερότητα: αν δεν βρίσεις, δεν πίνεις! Όποιος θέλει λοιπόν να εκτονωθεί, είναι σίγουρα στο σωστό μέρος. Το «Casa Pocho» βρίσκεται στην παραθαλάσσια πόλη Cullera (κοντά στη Βαλένθια) και οι ιδιοκτήτες του θα σου δώσουν να πιεις μπίρα (και να φας τάπας, αν το επιθυμείς) αρκεί να τους εκτοξεύσεις εμπνευσμένες βρισιές! Ο Bernard Mariusz, στον οποίο ανήκει το μπαρ, είχε αυτή την τρελή ιδέα με μοναδικό σκοπό να βοηθάει τους πελάτες του να εκτονωθούν. Αντί να τσακώνεσαι στο σπίτι με τη σύζυγο, έλα και βγάλ’ τα πάνω μου, προτείνει ο Bernard!

Διαβάστε όλα τα θέματα της ενότητας Weekend του newsbeast.gr