Η ομοφυλοφιλία τείνει στις μέρες μας να μην είναι πια ένα θέμα ταμπού. Όλο και περισσότεροι αποδέχονται τη διαφορετικότητα στη σεξουαλική φύση, ενώ οι συζητήσεις για τα δικαιώματα που έχουν τα ζευγάρια του ίδιου φύλου, καθώς και το δικαίωμά τους στη δημιουργία οικογένειας έρχονται συχνά στο προσκήνιο.

Ο λαμπερός χώρος του Χόλιγουντ δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Διάσημοι παραδέχονται δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλοι και δεν διστάζουν ακόμα και να υιοθετήσουν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποκάλυψαν ότι ανατράφηκαν από ομοφυλόφιλους γονείς. Στην ουσία γνώρισαν και τους δύο γονείς τους και στη συνέχεια κάποιος από τους δύο αποκάλυψε τη διαφορετικότητά του. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν πολύ αγάπη και φροντίδα, φωνάζοντας με το δικό τους τρόπο ότι πρέπει να αποδεχόμαστε το διαφορετικό ως ίσο. Ας δούμε κάποιους από αυτούς.

Robert De Niro

Ο πατέρας του βραβευμένου με Όσκαρ Robert De Niro, Robert De Niro Sr., ήταν ένας μετα-ιμπρεσιονιστής ζωγράφος, που όμως δεν απέκτησε μεγάλη φήμη. Το 1946 χώρισε με τη γυναίκα του και μητέρα του γνωστού ηθοποιού και δήλωσε ότι ήταν gay, σε μια εποχή που η αμφιλεγόμενη σεξουαλική ταυτότητα γινόταν αντικείμενο χλευασμού και καταδίωξης.

«Μακάρι να είχαμε μιλήσει περισσότερο για το ότι ήταν ομοφυλόφιλος […]. Δεν είχαμε τη σχέση γιου-πατέρα που έπαιζαν μαζί baseball. Δεν ήμουν πολύ συχνά μαζί του εξαιτίας του διαζυγίου με τη μητέρα μου. Ήταν όμως πολύ τρυφερός άνθρωπος και με λάτρευε» είχε πει ο ηθοποιός στο περιοδικό «Out».
 
Ο Robert den Niro, σε μια προσπάθεια να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του πατέρα του, που απεβίωσε το 1993, έφτιαξε ένα ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Remembering the Artist: Robert De Niro Sr.», το οποίο πρόβαλλε τον περασμένο Ιούνιο το τηλεοπτικό δίκτυο HBO. «Ένιωθα την υποχρέωση να το κάνω. Θέλω τα παιδιά μου να μάθουν ότι κάποιες φορές πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα τώρα και όχι μετά, γιατί ίσως μετά να είναι αργά» είχε πει.

Jodie Foster

To 2013 στις Χρυσές Σφαίρες η Jodie Foster παραδέχτηκε ότι είναι λεσβία, επισημαίνοντας ότι για πολλά χρόνια δεν μπορούσε να μιλήσει σε κανέναν για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις. Η μητέρα της γνωστής ηθοποιού, Evelyn Foster, ήταν επίσης λεσβία και ανέθρεψε την κόρη της μαζί με τη σύντροφό της, την οποία η Jodie συνήθιζε να αποκαλεί «θεία». Η Jodie Foster έχει δυο γιους, τον Τσαρλς και τον Κιτ, τους οποίους απέκτησε κατά τη διάρκεια της 20ετούς σχέσης της με την Σίντνεϊ Μπερνάρντ, με την οποία χώρισαν το 2008. Τον περασμένο Απρίλιο παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς της, τη φωτογράφο Αλεξάντρα Χέντισον, η οποία διατηρούσε σχέση με τη διάσημη τηλεπαρουσιάστρια Έλεν ντε Τζένερις.

Amy Adams

Η γνωστή ηθοποιός του Χόλιγουντ Amy Adams φαίνεται πως έζησε δύσκολα παιδιά χρόνια. Στην ηλικία των 11 ετών η Amy έφυγε από το σπίτι και πήγε να ζήσει με οικογενειακούς φίλους. Αιτία; Οι γονείς της Kathryn and Richard Adams χώρισαν και η μητέρα της πήγε να ζήσει με την ερωμένη της. Φαίνεται, όμως ότι με το πέρασμα των χρόνων οι πληγές γιατρεύτηκαν και η μητέρα της είναι παρούσα στη ζωή της, καθώς δεν σταματά να δηλώνει πόσο περήφανη είναι για την κόρη της. Μάλιστα η ηθοποιός είχε πει σε συνέντευξή της στο Vanity Fair για την υποψηφιότητά της για Όσκαρ το 2005: «Έλεγα στη μαμά μου (που δούλευε στα Starbucks), δεν μπορείς να λες σε όσους έρχονται για να πάρουν έναν καφέ latte ότι η κόρη σου είναι υποψήφια για Όσκαρ!».

50 Cent

«Η μητέρα μου ήταν λεσβία. Ναι, της άρεσαν οι γυναίκες. Όλη μου η παιδική ηλικία ήταν σε αυτό το πλαίσιο». Αυτά ήταν τα λόγια του ράπερ 50 Cent στη συνέντευξή του με την blogger Perez Hilton. Η μητέρα του πέθανε πολύ νωρίς, όταν ο 50 Cent ήταν μόλις 8 ετών. Στην αρχή δεν καταλάβαινε τι ήταν αυτό που την έκανε να διαφέρει από τις άλλες γυναίκες που γνώριζε. Η γιαγιά του ήταν αυτή που τον βοήθησε να καταλάβει τη σεξουαλική της φύση. «Όταν είσαι μικρός δεν μπορείς να καταλάβεις ότι τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά από αυτά που κατανοείς εσύ. Η γιαγιά μου έλεγε “αυτό το φιλί είναι λίγο διαφορετικό από τα άλλα φιλιά που βλέπεις”» είχε πει χαρακτηριστικά.

Κατά καιρούς ο ράπερ έχει εκφράσει ομοφοβικά σχόλια όπως: «Εμείς οι straight άντρες χρειαζόμαστε οργανώσεις που να μας προστατεύουν. Τις χρειαζόμαστε σε περίπτωση που στο ασανσέρ κάποιος αποφασίσει ότι θέλει να πιάσει τα “κουλουράκια” σου». Επειδή όμως τα λεγόμενά του κατακρίθηκαν, ο 50 Cent έκανε «κωλοτούμπα» και σταμάτησε τις λεκτικές επιθέσεις στους ομοφυλόφιλους επισημαίνοντας ότι «το gay κοινό είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοινά!».

Natasha Richardson

Η ηθοποιός Natasha Richardson, που έχασε τη ζωή της το 2009, μετά από ένα θανατηφόρο ατύχημα κατά τη διάρκεια του σκι, είχε παραδεχτεί δημόσια ότι ο πατέρας της, Tony Richardson, ήταν bisexual. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης πέθανε από AIDS το 1991, στην ηλικία των 63 ετών και δεν είχε ποτέ αποκαλύψει τη σεξουαλική του ταυτότητα, μέχρι τη στιγμή που προσβλήθηκε από τον ιό. Είχε παντρευτεί τη Vanessa Redgrave και είχαν κάνει δύο παιδιά: τη Natasha και τη Joely. Και ο παππούς των κοριτσιών και πατέρας της Redgrave, Michael Redgrave, ήταν επίσης bisexual. «Τον είχα αποδεκτεί για το ποιος ήταν. Δεν χρειάστηκαν ποτέ επεξηγήσεις» είχε πει η Natasha. Η ηθοποιός έκανε μέσα από τη δημόσια ζωή της προσπάθειά για να βοηθήσει τον κόσμο να κατανοήσει πλήρως την αμφισεξουαλικότητα. «Εξαιτίας του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μεγάλωσα, δεν κατηγοριοποίησα ποτέ τους ανθρώπους» είχε πει χαρακτηριστικά.

Rene Russo

To 2002 η ηθοποιός Rene Russo αποκάλυψε ότι η μητέρα της ήταν λεσβία και ότι την ανέθρεψε μαζί με τη σύντροφό της και άλλες λεσβίες φίλες της. Η παιδική της ζωή δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα καθώς ο πατέρας της, γλύπτης και μηχανικός, εγκατέλειψε την οικογένεια όταν η Rene ήταν μόλις δύο ετών και η μητέρα της αναγκάστηκε να κάνει δύο δουλειές προκειμένου να μεγαλώσει την ίδια και την αδερφή της. Η γνωστή ηθοποιός έχει μόνο λόγια αγάπης να μοιραστεί για τις γυναίκες που τη μεγάλωσαν. «Η μητέρα μου είχε εγκαταλειφθεί και ήταν η σύντροφος και οι φίλες της που τη βοήθησαν να μας αναθρέψει με πολύ αγάπη» είχε πει.

Jena Malone

Η 31χρονη ηθοποιός και μουσικός νιώθει τυχερή που μεγάλωσε με δύο μαμάδες, καθώς η μητέρα της Deborah Malone ήταν λεσβία. «Όταν ήμουν παιδί δεν θεωρούσα ότι ζούσα διαφορετικά από τα υπόλοιπα παιδιά. Είχα δύο μαμάδες και αυτό με ενθουσίαζε καθώς οι περισσότεροι φίλοι μου αγαπούσαν τις μαμάδες τους πιο πολύ από τους μπαμπάδες τους. Και εγώ έλεγα “Χα, εγώ έχω δύο”» είχε πει στην εφημερίδα Metro. Τη σύντροφο της μητέρας της την αγαπούσε πολύ και συνήθιζε να τη φωνάζει νονά. «Πήρα πολύ αγάπη, σεβασμό και αποδοχή και από τις δύο. Είχα μια υγιή σχέση μαζί τους» προσθέτει.

Διαβάστε όλα τα θέματα της ενότητας Weekend του newsbeast.gr