Μαγικές διαδρομές στην Τοσκάνη, την Πούλια και το Πιεμόντε με ένα ποδήλατο, είναι σίγουρα ο ιδανικός και πιο ρομαντικός τρόπος να γνωρίσετε την υπέροχη φύση της Ιταλίας.

Οι διαδρομές που σας προτείνουμε είναι αναμφίβολα πανέμορφες και απολαυστικές…


Πιεμόντε – Από το Acqui Terme ως το Relais και το San Maurizio

Τι άλλο να πούμε; Φανταστείτε να ποδηλατείτε ανάμεσα στους διάσημους λόφους Langhe, ανάμεσα σε αμπελώνες, μεσαιωνικές πόλεις και πανέμορφα τοπία. Αν μάλιστα η μέρα είναι καθαρή, ίσως μπορείτε να διακρίνετε και τις Άλπεις προς το βορρά.

Συνεχίζοντας μπορείτε να κατευθυνθείτε στο San Maurizio, ένα μοναστήρι που έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο και να ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας το ποτό σας!


Πούλια – Η παραλιακή οδός ως το Leuca

Θεωρείται μια από τις πιο εκθαμβωτικές παραλιακές οδούς του κόσμου, με μοναδική θέα σε παραλίες και βουνοπλαγιές. Η διαδρομή περνά μέσα από το χωριό Santa Cesarea Terme, το οποίο είναι διάσημο για τη μαυριτανική του αρχιτεκτονική, και συνεχίζει παράλληλα με την ακτή περνώντας από την πόλη του Castro, όπου σύμφωνα με το θρύλο έφτασε ο Αινείας από την Τροία. Τέλος, μπορείτε να επιστρέψετε στο Οτράντο, συμπληρώνοντας 106 χιλιόμετρα ποδηλατικής απόλαυσης.


Τοσκάνη – Μέσω του Crete Senesi στη Σιένα

Σας έχει τύχει ποτέ να ποδηλατείτε και να πείτε ξαφνικά «αυτή είναι η πιο ωραία θέα που έχω αντικρίσει» και, αφότου ανεβείτε και στον επόμενο λόφο, αναφωνήσετε «όχι, αυτή μάλλον είναι η καλύτερη» και να βιώσετε την ίδια εμπειρία και στους τρεις επόμενους λόφους;

Ναι, έτσι είναι η διαδρομή με ποδήλατο από το Μονταλτσίνο, που περνά από τις κορυφές του Crete Senesi και φτάνει στη Σιένα.