Τρία ακόμη ονόματα ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στο… στόχαστρο της εισαγγελίας του Τορίνο, έδωσε στη δημοσιότητα ο Φαμπρίτσο Κορόνα, αποκαλούμενος και ως «βασιλιάς των παπαράτσι» στην Ιταλία, αναφέροντας πως κι αυτοί ερευνώνται από τις αρχές του Τορίνο στο πλαίσιο του σκανδάλου παράνομου στοιχηματισμού που συγκλονίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Πρόκειται για τον Ιταλό διεθνή μεσοεπιθετικό της Ρόμα Στέφαν Ελ Σααράουϊ, τον 25χρονο Ιταλό κεντρικό αμυντικό της Γιουβέντους, Φεντερίκο Γκάτι, καθώς και τον 25χρονο Ιταλό αμυντικό της Λάτσιο, Νικολό Καζάλε. Να σημειώσουμε πως ο Κορόνα είχε αποκαλύψει και τα ονόματα τριών παικτών που προηγήθηκαν, δηλαδή, των Σάντρο Τονάλι, Νικολό Τζανιόλο και Νίκολα Ζαλέφσκι. Ο πρώτος, πάντως, που κατηγορήθηκε – και πλέον τιμωρήθηκε με 7μηνο αποκλεισμό – ήταν ο Νικολό Φατζόλι.

Συνολικά οι εισαγγελικές αρχές του Τορίνο ερευνούν περισσότερους από 40 ποδοσφαιριστές που όλοι τους έπαιξαν ή και παίζουν ακόμη σε ομάδες της Serie A. Μεταξύ άλλων, αναζητούν στοιχεία για το αν υπήρξε χειραγώγηση αποτελεσμάτων αγώνων ή και αν στην υπόθεση μπορεί να εμπλέκεται με κάποιον τρόπο η μαφία.

Για την περίπτωση του Φεντερίκο Γκάτι, οι αρχές εξετάζουν αν εμπλέκεται στην υπόθεση και με διαφορετικό τρόπο πέραν των όσων τους ομολόγησε ο Νικολό Φατζόλι, που κατήγγειλε ο ίδιος τον εαυτό του σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τον εθισμό του στον τζόγο. Σύμφωνα με την ιταλική αθλητική εφημερίδα «Tuttosport», ο 22χρονος μέσος της «Βέκια Σινιόρα» υποστήριξε στους εισαγγελείς πως ζήτησε δανεικά από τον Γκάτι κι άλλους συμπαίκτες του στη Γιουβέντους προκειμένου να τα ποντάρει.