Υπουργός για το επόμενο 48ωρο και μέχρι να τελειώσει η Σύνοδος Κορυφής και να επιστρέψει από τις Βρυξέλλες είναι ο Γιάννης Μουζάλας, αφού ο Πάνος Καμμένος, ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα δεν κάνει πίσω και ζητάει την παραίτηση του υπουργού.

Η παραίτηση – αποπομπή του Γιάννη Μουζάλα θεωρείται σίγουρη, καθώς η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του κυβερνητικού του εταίρου Πάνου Καμμένου σχετικά με το θέμα του λεκτικού ολισθήματος του Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε την πΓΔΜ «Μακεδονία» άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, έδωσε τελεσίγραφο στον κ. Τσίπρα πως θα αντικαταστήσει τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ή θα κινδυνεύσει η κυβερνητική σταθερότητα και πλέον όλα συγκλίνουν στην αποπομπή του κ. Μουζάλα.

Το ζήτημα συζητήθηκε νωρίτερα σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Α. Τσίπρα και τη συμμετοχή των Γ. Δραγασάκη, Ν. Φίλη, Π. Σκουρλέτη και Όλγας Γεροβασίλη ενώ το κατώφλι του Μεγάρου διέβη ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Αμύνης, Π. Καμμένος.

Ο  Πάνος Καμμένος που αντέδρασε έντονα από την πρώτη στιγμή και δεν ικανοποιήθηκε ούτε από τη συγγνώμη του υπουργού επικοινώνησε ως δήλωσε ο ίδιος με τον πρωθυπουργό και ξεκαθάρισε δημοσίως ότι ο ίδιος δεν κάνει πίσω.

Στο κόμμα του Πάνου Καμμένου αφήνουν μεν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμη και αυτό της αποχώρησης από την κυβέρνηση εάν δεν παραιτηθεί ο Γ. Μουζάλας και επιχειρούν να ξεκαθαρίσουν ότι το κόμμα, ως εταίρος της κυβέρνησης και του Α. Τσίπρα, θα στηρίξουν την προσπάθειά της μέχρι τέλους.

Ο Πάνος Καμμένος επί της ουσίας βρήκε την αφορμή για τα εξής ζητήματα:

Πρώτον να επισημάνει τις κόκκινες γραμμές που τον χωρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να τονίσει την ευαισθησία των ΑΝΕΛ στα εθνικά θέματα. Έτσι εκτιμά ότι θα δημιουργήσει ανάχωμα στη διαρροή ψηφοφόρων, καθώς φαίνεται ότι είναι ο κυβερνητικός εταίρος που βάζει μπροστά τα εθνικά ζητήματα και δεν κάνει πίσω.

Μάλιστα από τις πρώτες ώρες του ατοπήματος Μουζάλα ο κ. Καμμένος δέχθηκε ισχυρή πίεση από τη ΝΔ και αναγκάστηκε να γράψει τα μεσάνυχτα στο twitter ότι ζητάει την παραίτηση.

Δεύτερον ο κ. Καμμένος φαίνεται ότι περίμενε το λάθος από κάποιον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος έχει αναγκαστεί να θυσιάσει τρία στελέχη του από υπουργικές θέσεις για να μην διαταραχθεί η συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα περιμένει ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει το ίδιο. Δηλαδή να θυσιάσει τον κ. Μουζάλα που είναι επιλογή του, όπως έκανε και ο ίδιος με επιλογές του.

Ο Πάνος Καμμένος καρατόμησε ουσιαστικά τον Παύλο Χαϊκάλη όταν υπήρξαν δημοσιεύματα για τις αμοιβές του και τις δηλώσεις του (τον έκοψε και από τα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ), τον Δημήτρη Καμμένο μέσα σε ελάχιστες ώρες από τότε που έγινε υπουργός για αντισημιτικά σχόλιά του στο twitter και τον Παναγιώτη Σγουρίδη που είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας κορόιδεψε τους αγρότες.

«Η κυβέρνηση στηρίχθηκε σε πολύ πιο δύσκολες στιγμές και πήραμε αποφάσεις πολύ σκληρές για εμάς», είπε ο κύριος Καμμένος μιλώντας για το κόμμα του, αναφέροντας με τη σειρά τα παραδείγματα των στελεχών του Παναγιώτη Σγουρίδη, Δημήτρη Καμμένου και Παύλου Χαϊκάλη, που όπως είπε, παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους για να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στην συνοχή της κυβέρνησης.

«Ο κύριος Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί, αν κάνεις γκάφα στην πολιτική ή λάθος, το πληρώνεις» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συνέχισε: «Την ώρα που συζητάμε το τέλος της αξιολόγησης και την διαγραφή του χρέους, δεν είναι δυνατόν να έχουμε τέτοιες δηλώσεις». Μάλιστα, ο κύριος Καμμένος, αναφέρθηκε και στο παρελθόν, λέγοντας πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Μουζάλας κάνει τέτοια λάθη και τα καταπίνουμε, είχε μιλήσει για 150.000 πρόσφυγες, μετά μίλησε για ενσωμάτωση…».

Πρέπει να παραιτηθεί, τόνισε, «το ίδιο έκανε και ο Σγουρίδης, Καμμένος, Χαϊκάλης χωρίς τόσο σοβαρούς λόγους».