Τρόπο να γεφυρώσουν το θέμα που προκλήθηκε από την ατυχή δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα αναζητούν Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Γιάννη Μουζάλα, αν και οι φήμες οργιάζουν, ενώ η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών καθυστερεί μέχρι να υπάρξει κοινός τόπος ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Όλα ξεκίνησαν από την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στη γειτονική ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» κατά τη διάρκεια χθεσινής τηλεοπτικής εκπομπής.

Από χθες ακολούθησε ένα μπαράζ δηλώσεων με αιχμή την απαίτηση του Πάνου Καμμένου να παραιτηθεί, καθώς όπως είπε δεν έχει την εμπιστοσύνη των ΑΝΕΛ.

Πάντως κανονικά εκτελεί το σημερινό πρόγραμμά του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αν και στην Αθήνα οι πληροφορίες ότι έχει υποβάλλει την παραίτησή του φουντώνουν, ο ίδιος βρίσκεται ήδη εν πτήσει προς Βρυξέλλες, ενώ για το απόγευμα ισχύει κανονικά η προγραμματισμένη ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ταυτόχρονα, εφόσον η παραίτηση γίνει δεκτή, δημιουργείται μείζον θέμα για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής, καθώς ο κ. Τσίπρας θα συνοδευόταν από τον αρμόδιο υπουργό για το προσφυγικό. Έτσι δεν αποκλείεται να βρεθεί μια φόρμουλα για παραμονή του Γιάννη Μουζάλα για ορισμένες μέρες ή εβδομάδες ακόμη στη θέση του αναπληρωτή υπουργού.