«Σωστή απόφαση ως προς το πνεύμα του καταστατικού, αλλά λανθασμένη πολιτικά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ να μην γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Θα προτιμούσα η υπόθεση του Αδώνιδος να ολοκληρώνονταν με την ΚΕΦΕ να αποδεχόταν την υποψηφιότητά του», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega. «Αφού και οι 3 συνυποψήφιοι δεν έχουν αντίρρηση το θέμα έχει κλείσει» πρόσθεσε.

Σήμερα συνεδριάζει ξανά στις 9:30 η Επιτροπή για την επανεξέταση της υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος έχει υποβάλλει ένσταση.

Αναφερόμενος στο θέμα των εσωκομματικών εκλογών είπε πως πρότεινε η διαδικασία να γίνει στις 15 Νοεμβρίου ώστε οι υποψήφιοι να έχουν χρόνο να αναπτύξουν τις σκέψεις τους καθώς όπως τόνισε η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ακέφαλη αφού ο Ευ. Μεϊμαράκης ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει μια δημόσια δέσμευση ότι την επόμενη μέρα όλοι θα στηρίξουν τον νέο πρόεδρο και εκτίμησε ότι εάν κάποιος επιχειρήσει να δημιουργήσει πρόβλημα μετά τις εσωκομματικές εκλογές θα απομονωθεί.

Τόνισε πως δεν αποτελεί συνέχεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αν και όπως είπε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος υπέγραψε και τελευταίος στην υποψηφιότητα του γιου του του έδωσε την ευχή του.

Ερωτηθείς για το γεγονός πως ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε περίπτωση εκλογής του στην ηγεσία του κόμματος δεν θα μπορεί έως το 2019 να είναι βουλευτής είπε πως αυτό αποτελεί μειονέκτημα καθώς οι περισσότερες μάχες δίνονται στο κοινοβούλιο.

Εμφανίστηκε μάλιστα ανοιχτός σε debate μεταξύ των αντιπάλων του με τη συμμετοχή ακόμα και κοινού, ενώ υπογράμμισε πως μόνο με αυτό τον τρόπο θα καταστεί σαφές ποια θα είναι η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία εάν επικρατήσει ο ένας ή ο άλλος υποψήφιος. Ο ίδιος απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για τη θέση που θα κρατήσει η Ντόρα Μπακογιάννη.