Εκ νέου θα συνεδριάσει στις 9:30 η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ για την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, που απορρίφθηκε, μετά την ένσταση που κατέθεσε ο τελευταίος για επανεξέτασή της.

Ο κ. Γεωργιάδης κατάφερε να συγκεντρώσει την τελευταία στιγμή τις 50 υπογραφές από την Πολιτική Επιτροπή προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα, όπως ορίζει το καταστατικό του κόμματος και έφτασε στα γραφεία της ΝΔ με καθυστέρηση λίγο λεπτών για να καταθέσει την υποψηφιότητά του. Όμως η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή δεν έκανε δεκτή την αίτηση επικαλούμενη καθυστέρηση.

«Η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

«Στο αυτοκίνητο πληροφορήθηκα, όχι από το κόμμα μου δυστυχώς, αλλά από δημοσιογράφους ότι απορρίφθηκε η υποψηφιότητά μου, γιατί ήρθα καθυστερημένος 6-8 λεπτά. Ζήτω συγγνώμη για την καθυστέρηση, έπεσα σε κίνηση στο δρόμο. Τη ΝΔ την αγαπάμε. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα προστατεύσουμε αυτή τη διαδικασία. Μίλησα με τους κ.κ Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα, οι οποίοι διαφωνούν με αυτή την απόφαση της ΚΕΦΕ και ζητούν να την επανεξετάσει. Δεν έχω βρει τον κ. Μητσοτάκη ακόμα, αλλά είμαι βέβαιος ότι έχει την ίδια άποψη», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Αντιδράσεις για την απόρριψη ήρθαν από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη: «Λειτουργεί αυτόνομα ο Παπαμιμίκος, είναι λάθος η απόφαση» τόνιζαν με έμφαση οι συνεργάτες του. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη δεν θα έπρεπε να απορριφθεί.

Ο κ. Τζιτζικώστας, επίσης με ανάρτηση του στο twitter, έσπευσε να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη, γράφοντας: «Διαφωνώ με τον αποκλεισμό του Άδωνι Γεωργιάδη.Πρέπει να του επιτραπεί να είναι υποψήφιος εφόσον έχει τις απαιτούμενες υπογραφές».

«Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως» είπε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.