Στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, καθώς και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, απευθύνονται οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης, με το ψήφισμά τους στη Γενική τους Συνέλευση.

Σε ανακοίνωσή τους, οι τεχνικοί σημειώνουν ότι συμφωνούν ότι πρέπει να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, ωστόσο τάξη δεν σημαίνει «μαύρο» σε πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο, σε έναν κλάδο που μετράει ήδη πολλούς ανέργους. Επίσης, η ΕΤΙΤΑ αναφέρεται και στην απεργοσπασία του ΣΚΑΪ, ο οποίος, με αυτόν τον τρόπο, εμπόδισε μέλη της Ένωσης να παραβρεθούν στη Γενική Συνέλευση, σημειώνοντας ότι τα δάκρυα που χύνει για τους εν δυνάμει χιλιάδες απολυμένους, είναι πράγματι κροκοδείλια.

Αναλυτικά το ψήφισμα της ΕΤΙΤΑ έχει ως εξής:

«Από την πρώτη στιγμή, εμείς οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης, συμφωνήσαμε για το ότι πρέπει να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Σε όλη την διάρκεια αυτών των μηνών, οι αντιρρήσεις μας σε διάφορες κυβερνητικές επιλογές έπεφταν στο κενό, καθώς εκείνοι είχαν την δική τους αντίληψη για το πώς θα χτυπούσαν την διαπλοκή. Αυτήν την αντίληψη όλοι οι Έλληνες την έχουν πια καταλάβει!

Τελικά όμως, φάνηκε πως για τον κύριο Παππά, εκτός των άλλων, τάξη σημαίνει μαύρο σε πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με χιλιάδες και πλέον εργαζόμενους στον δρόμο, σε ένα κλάδο που ήδη μετράει εκατοντάδες ανέργους. Τάξη σημαίνει να χαθούν εργασιακά δικαιώματα πολλών χρόνων και οι 2 νέοι καναλάρχες να έχουν το δικαίωμα να προσλάβουν συμβασιούχους, με τον βασικό μισθό πείνας των 586 και όχι των 751 ευρώ.

Κύριε Παππά,

τους εργοδότες μας τους έχουμε κοιτάξει ήδη στα μάτια, όλα τα χρόνια των μνημονίων. Μνημόνια που εσείς δεν καταργήσατε, αλλά και που εσείς επιβάλατε. Τώρα όμως κύριε Παππά, κοιτάμε στα μάτια εσάς γιατί εσείς είστε ο εργοδότης που μας απολύει!

Κύριε Τσίπρα,

οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης αγωνίστηκαν για τους 2.000 συναδέλφους, αλλά και τους άλλους χιλιάδες εργαζόμενους που απολύθηκαν. Μαζί με τους συνάδελφούς μας στην ΕΡΤ. Μαζί με τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Μαζί με τους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας. Μαζί με τους εργαζόμενους του Λήδρα και τόσους άλλους κλάδους. Η προσπάθειά σας λοιπόν, να μας βάλετε απέναντι από την κοινωνία θα πέσει στο κενό.

Έπειτα από όλα αυτά, απαιτούμε από την κυβέρνηση:

  • Κανένα μαύρο και καμία απόλυση σε κανένα κανάλι.
  • Να δοθούν άμεσα άδειες σε όλους τους ενδιαφερόμενους με το τίμημα που θα αποφασίσει η κυβέρνηση, για να αυξηθούν και όχι να μειωθούν τα έσοδα του κράτους και να βρουν δουλειά οι άνεργοι του κλάδου μας.
  • Σταθερή και μόνιμη εργασία σε συλλογικές συμβάσεις και αξιοπρεπείς μισθούς.
  • Ο αγώνας για την υπεράσπιση της δουλειάς μας και των οικογενειών μας, από σήμερα συνεχίζεται πιο δυναμικά.

Τέλος, τονίζουμε ότι όποιος νομίζει πως θα αφήσουμε να παίζονται πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες 2.000 οικογενειών, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος. Όποιος δε, πιστεύει ότι θα αφήσουμε το μαύρο να πέσει στη ζωή μας, δυο φορές ανόητος.

Υ.Γ.

Το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ δηλώνει για τον μόνιμα απεργοσπαστικό ΣΚΑΙ: Αφού φτάνει στο σημείο να σπάει την απεργία που γίνεται για να διευκολυνθούν τα μέλη μας να παραστούν στην Γ. Συνέλευση, τότε τα δάκρυα που χύνει για τους εν δυνάμει χιλιάδες απολυμένους είναι πράγματι κροκοδείλια».