Κατακόρυφα ανεβάζει τους τόνους η Νέα Δημοκρατία για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, μετά και τις τελευταίες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την υποψηφιότητα Καλογρίτσα. Δεδομένης της έκτασης που έχει πάρει η υπόθεση των αδειών από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Μαξίμου, στη ΝΔ δεν αποκλείουν και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σε περίπτωση που, όπως υπογραμμίζουν ότι διαφαίνεται, η δημοπρασία εξελιχθεί σε φιάσκο για την Ηρώδου Αττικού.

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζουν ότι δεν στοχεύουν στην υποψηφιότητα Καλογρίτσα καθαυτή, αλλά στο να αποδείξουν πως η όλη πολυδιαφημισμένη «αδιάβλητη» διαδικασία της δημοπρασίας αποτελούσε ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των υπόγειων στόχων της, κάνοντας λόγο για «διαγωνισμό παρωδία».

Έτσι, από τη ΝΔ κλιμακώνουν τις πιέσεις προς τον πρωθυπουργού να αποδεχθεί το αίτημα για κλήση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον τεσσάρων υπερθεματιστών καθώς επίσης και του αρμόδιου υπουργού, Νίκου Παππά. «Εάν η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη διαφάνεια, όπως διατυμπανίζει, δεν έχει λόγο να το αρνηθεί» σημειώνουν χαρακτηριστικά από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ.

Ωστόσο, στο Μοσχάτο κρατούν μικρό καλάθι, καθώς εκτιμούν πως η «ρομφαία» της εξυγίανσης του τηλεοπτικού τοπίου και της καταπολέμησης της διαπλοκής έχει γυρίσει ανεπιστρεπτί μπούμερανγκ σε βάρος της κυβέρνησης, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια ελιγμών και αποδοχή του γαλάζιου αιτήματος. Σε αυτήν εξάλλου τη διαπίστωση αποδίδουν και τις αποστάσεις που τηρούν από το Μαξίμου – μέχρι και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας – από την «κόκκινη» υποψηφιότητα Καλογρίτσα μετά και τις αποκαλύψεις για τα βοσκοτόπια της Ιθάκης που μπήκαν ως εγγυήσεις.

«Ο κ. Παππάς θα πρέπει να συνηθίζει στην ιδέα ότι η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών έχει ήδη γίνει μπούμεραγκ για τον ίδιο τον υπουργό – καναλάρχη, για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή τους» , αναφέρει η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.