Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των τριών ασθενών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί», από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα, διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος.

Ταυτόχρονα, συγκρότησε Επιτροπή υπό το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου με στόχο την άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο ασθενής που φέρεται ότι έβαλε τη φωτιά δεν συνδέεται με το περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού τροφίμου πριν από τρεις μήνες. Πρόκειται ωστόσο για βαρύ περιστατικό με «εξαιρετικά επικίνδυνη και επιθετική συμπεριφορά», σύμφωνα με πληροφορίες.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα σε κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) συνέπεια της οποίας ήταν 3 ασθενείς να χάσουν τη ζωή τους. Άμεσα ειδοποιήθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και ο υπουργός Υγείας ο οποίος αφού ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έδωσε οδηγίες για το συντονισμό της επιχείρησης μεταφοράς, εξέτασης και διακομιδής των ασθενών του συγκεκριμένου κτιρίου.

Στη συνέχεια ο υπουργός μετέβη επιτόπου, επικεφαλής υπηρεσιακών στελεχών, προκειμένου να επιβλέψει την όλη επιχείρηση.

Οι ασθενείς που βρίσκονταν στο κτίριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά μετακινήθηκαν με ασφάλεια και νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική του ΨΝΑ εκτός από δύο νοσηλευόμενους που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο «Αττικό» και ένας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.