Aν τα φρύδια μας είχαν φωνή, σίγουρα θα μας έκαναν πολλά παράπονα για τα όσα έχουν περάσει κατά καιρούς στα χέρια μας, καθώς είναι από τα σημεία του σώματός μας με τα οποία πειραματιζόμαστε συχνά και υιοθετούμε διάφορες τάσεις, ανεξάρτητα με το αν τελικά μας ταιριάζουν ή όχι.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε στην πραγματικότητα είναι να εξετάζουμε προσεκτικά το εκάστοτε trend και να το εφαρμόζουμε πάνω μας μόνο εάν είμαστε αρκετά σίγουρες ότι μας ταιριάζει. Διαφορετικά ρισκάρουμε να κάνουμε κάτι που μετά θα χρειαστούμε χρόνο και κόπο για να διορθώσουμε.

Ένα είναι σίγουρο: Η εικόνα των φρυδιών μας είναι πάρα πολύ σημαντική, καθώς αποτελούν την κορνίζα του προσώπου μας και μπορούν να αλλάξουν ολόκληρη την όψη του βλέμματός μας.

Το cat eye effect είναι το αποτέλεσμα που πολλές A-class celebrities έχουν υιοθετήσει είτε με τη βοήθεια πλαστικού χειρουργού που τοποθετεί νήματα στο άνω μέρος των φρυδιών είτε κάνοντας botox. Με τους δύο αυτούς τρόπους επιτυγχάνεται η άνοδος του φρυδιού και το εφέ του λίφτινγκ. Ωστόσο, υπάρχει κι ένας πιο απλός τρόπος που απαιτεί μόνο να βγάλουμε τα φρύδια μας. Μιλάμε για τα «straight brows».

Photo by Richard Shotwell/Invision/AP

Tί είναι τα straight brows;

Τα «straight brows» είναι ένα στυλ φρυδιών που χαρακτηρίζεται από το οριζόντιο σχήμα τους. Σε αντίθεση με άλλα σχήματα φρυδιών, όπως τα φρύδια με έντονο τόξο ή αυτά με στρογγυλή καμπύλη, τα ίσια φρύδια δεν έχουν έντονη κλίση ή καμπυλότητα στο σχήμα τους.

Αυτό το στυλ φρυδιών μπορεί να δημιουργήσει μια εμφάνιση που είναι πιο μοντέρνα και εκλεπτυσμένη. Τα «straight brows» μπορεί να είναι λεπτά ή πλατιά, αλλά το σημαντικό είναι η ευθεία τους μορφή κατά μήκος του μετώπου.

Αυτό το στυλ μπορεί να επιτευχθεί είτε με το κατάλληλο κούρεμα και το shaping των φρυδιών, είτε με τη χρήση μακιγιάζ και προϊόντων φρυδιών για να τους δώσει το επιθυμητό σχήμα και εμφάνιση.

Στο viral video του TikTok ουσιαστικά βλέπουμε πώς να επιτύχουμε το εφέ των «straight brows», ξυρίζοντας τις άκρες τους που γέρνουν προς τα κάτω και κατεβάζουν το βλέμμα. Πριν το κάνετε, προσέξτε πόσο θα τα ξυρίσετε και να συνυπολογίσετε πως πρέπει να βάφετε λίγο τις άκρες με μολύβι για πιο ήπιο τελείωμα.