Την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, συνεχίζει την προσπάθειά του να μπλοκάρει την εκλογή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ένας ένας αποχωρούν οι πρώην σύμμαχοί του σε αυτή την προσπάθεια, ενώ δεν είναι λίγες οι επικρίσεις που δέχεται γι’ αυτή την απόφασή του.

Ο Αλεξάντερ Στάμπ που ανέλαβε πρωθυπουργός της Φινλανδίας πριν από μόλις δύο ημέρες δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC: «Στη Μεγάλη Βρετανία, κάποιοι άνθρωποι θα πρέπει σοβαρά να ξυπνήσουν και να μυρίσουν τον καφέ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι πολύ θετικό για τη Μεγάλη Βρετανία. Πάνω από το 50% του εμπορίου της Βρετανίας κατευθύνεται στην Ε.Ε… αν αυτό σταματήσει, τότε το νησί θα έχει πρόβλημα».

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε ότι θεωρεί ότι υπάρχει διέξοδος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Όπως είπε, «ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι ένας άνθρωπος με αρχές και πιστεύει πραγματικά ότι ο Γιούνκερ είναι πολύ υπέρ της Ομοσπονδιοποίησης. Όμως πιστεύω ότι μπορούμε όλοι να δούμε τα λάθη μας και να δώσουμε λύση στο πρόβλημα».