Τις σορούς τριών ομήρων, της Σάνι Λουκ, της Αμίτ Μπουσκίλα και του Ιτζάκ Γκελέρντερ, εντόπισαν και ανέκτησαν οι ισραηλινές αρχές, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ο εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων (IDF), Ντάνιελ Χαγκάρι.

Και οι τρεις είχαν απαχθεί από το μουσικό φεστιβάλ «Νόβα» στις 7 Οκτώβρη 2023 και, όπως είπε ο Χάγκαρι, σκοτώθηκαν επί τόπου από τη Χαμάς και μετά τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν στη Γάζα.

Έπειτα από διαδικασία ταυτοποίησης, που πραγματοποιήθηκε από ιατρικούς αξιωματούχους στο Εθνικό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής και στο Υπουργείο Υγείας, εκπρόσωποι των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) ειδοποίησαν τις οικογένειές τους.

Η ιστορία της Σάνι Λουκ

Η Σάνι Λουκ έγινε γνωστή από την εμφάνισή της σε ένα βίντεο με στρατιώτες της Χαμάς, οι οποίοι κάθονταν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, πάνω από το κατακρεουργημένο σώμα της, το οποίο και περιέφεραν στη Γάζα.

Στην αρχή του πολέμου υπήρχαν αμφιβολίες για το αν η Λουκ θα μπορούσε να έχει επιβιώσει από τα τραύματά της και να βρίσκεται αιχμάλωτη στη Γάζα. Λίγο αργότερα οι ιατροδικαστές βρήκαν ένα κομμάτι του κρανίου της και έτσι έγινε γνωστό ότι το νεαρό κορίτσι είχε πεθάνει.

Η Λουκ συμμετείχε στο μουσικό φεστιβάλ Supernova στις 7 Οκτωβρίου.

Ο φίλος της, Orión Hernández Radoux, πιστεύεται επίσης ότι απήχθη από τους τρομοκράτες της Χαμάς κατά την επίθεση.

Ο Νισίμ Λουκ, πατέρας της Σάνι, δήλωσε στη «Haaretz» ότι η κόρη του «ακτινοβολούσε φως σε όσους την περιέβαλαν και στον θάνατό της εξακολουθεί να ακτινοβολεί».

«Είναι ένα σύμβολο του λαού του Ισραήλ, ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Η εσωτερική και εξωτερική της ομορφιά, που έλαμπε για να τη δει όλος ο κόσμος, είναι ξεχωριστή», συγκινεί ο μπαμπάς της Σάνι Λουκ.

Η 28χρονη Αμίτ Μπουσκίλα

Η 28χρονη στιλίστρια, Αμίτ Μπουσκίλα, απήχθη επίσης από το μουσικό φεστιβάλ, την ώρα που, όπως αναφέρει η Jerusalem Post, μιλούσε στο τηλέφωνο με τον θείο της, Σιμόν.

Προσπάθησε να κρυφτεί ανάμεσα σε αυτοκίνητα, καθώς οι τρομοκράτες πλησίαζαν, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο θείος της την άκουσε να εκλιπαρεί «όχι, όχι, όχι», προτού ψελλίσει «Σ’ αγαπώ», καθώς οι πυροβολισμοί και οι φωνές στα αραβικά έδωσαν ξαφνικό τέλος στη συνομιλία.

Η Μπουσκίλα, όπως και πολλοί από τους ομήρους, είχε τα γενέθλιά της στην αιχμαλωσία, και οι φίλοι της είχαν προγραμματίσει ένα εκπληκτικό πάρτι για τα 28α γενέθλιά της.

Πατέρας 4 παιδιών ο Ιτζάκ Γκελέρντερ

Ο Ιτζάκ Γκελέρντερ αφήνει πίσω του τέσσερα παιδιά και δύο εγγόνια.

«Ήταν ένας εκπληκτικός παππούς, που πηγαίνει τα εγγόνια του να παίξουν στο πάρκο, που σκαρφαλώνει και παίζει στην παιδική χαρά, που τρώει παγωτό τσιχλόφουσκα, τη γεύση που αρέσει περισσότερο στον ίδιο και τη Mia. Είχε μια νεανική ψυχή», ανέφερε η οικογένειά του.

Η οικογένεια του 57χρονου Γκελέρντερ βρισκόταν «στο απόλυτο σκοτάδι» για την τύχη του μέχρι την Παρασκευή, όπως δήλωσε η κόρη του, Γιάρντεν Πίβκο, στο Channel 12.

«Κρατήσαμε την ελπίδα και είχαμε μεγάλη πίστη ότι το τέλος θα ήταν διαφορετικό», είπε.