Με τα μέτρα ασφαλείας να μην έχουν προηγούμενο χιλιάδες δρομείς ετοιμάζονται σήμερα να συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, ένα χρόνο μετά την επίθεση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που στέρησε τη ζωή τριών ανθρώπων και τραυμάτισε περισσότερους από 260, σημαδεύοντας ανεξίτηλα την πόλη.

Η διπλή επίθεση του 2013 δεν αποθάρρυνε τους δρομείς από τη σημερινή διοργάνωση: περισσότεροι από 36.000 θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με το BBC, 9.000 περισσότεροι από το συνηθισμένο.

Οι θεατές αναμένεται να φτάσουν το μισό εκατομμύριο. Για να παρακολουθήσουν τον Μαραθώνιο θα περάσουν από έλεγχο ενώ τα σακίδια απαγορεύονται.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του βρετανικού δικτύου στην πόλη, ποτέ ξανά δεν υπήρχαν τόσα επίπεδα ελέγχου και τόσο αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Για την προστασία κατά μήκος της διαδρομής των περίπου 42 χιλιομέτρων επί ποδός βρίσκονται αστυνομικοί, πυροτεχνουργοί και ειδικές δυνάμεις και από άλλες πολιτείες.

Η κούρσα θα αρχίσει με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην αφετηρία.

Το Σάββατο επιζήσαντες του περσινού Μαραθωνίου συμμετείχαν σε αγώνα στη μνήμη των θυμάτων και προς τιμήν των τραυματιών.