Η Κάθριν Ράσελ, η σύζυγος του Τάμερλαν Τσαρνάεφ, του ανθρώπου που αιματοκύλισε τη Βοστώνη μαζί με τον 19χρονο αδερφό του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, είναι μία γυναίκα που υπέστη πλύση εγκεφάλου από τη στιγμή της γνωριμίας της με τον 26χρονο, σύμφωνα με φίλους της από το σχολείο και το πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με την DailyMail, η Kάθριν Ράσελ προέρχεται από μία καλή και αυστηρή οικογένεια που προσπάθησε να δώσει στα παιδιά της τα κατάλληλα εφόδια για να πορευτούν σωστά στη μετέπειτα ζωή τους. Στο Λύκειο ήταν ένα χαρούμενο και πανέμορφο κορίτσι που συνήθιζε να λέει στους συμμαθητές της να χαίρονται με τα μικρά πράγματα στη ζωή.

Όπως όλα τα παιδιά έκανε σχέδια για το μέλλον μέχρι που γνώρισε τον Ταμερλάν και τότε όλα άλλαξαν.

Οι φίλοι της από το σχολείο υποστηρίζουν ότι «δεν ήταν η κοπέλα που είχαν γνωρίσει κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων».

Η Kάθριν Ράσελ ήταν φοιτήτρια στο Sussex University, στη Βοστώνη, όταν γνώρισε τον νεαρό αθλητή. Η γνωριμία τους όπως φαίνεται ήταν καταλυτική αφού αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές της, άλλαξε το ντύσιμό της αφού άρχισε να ντύνεται με τσαντόρ ή μαντίλια για να καλύπτει το κεφάλι της ενώ μόλις στα 21 της παντρεύτηκε με τον Τάμερλαν και λίγο αργότερα γέννησε την 3χρονη σήμερα Zahara.

Η σχέση τους ήταν τόσο έντονη, που ούτε η σύλληψη του για βίαιη επίθεση εναντίον της το 2009 δεν μπορούσε να μπει ανάμεσά τους. Η ίδια πάντα τον χαρακτήριζε ως ένα «πολύ καλό άνθρωπο» και δεν μπορούσε μακριά του ακόμα και όταν αυτός την κακομεταχειριζόταν.

Η Κάθριν, έχει βρει καταφύγιο στο σπίτι των γονιών της στο Ρόουντ Αϊλαντ. Επέστρεψε στο σπίτι που έμενε με τον Ταμερλάν στη Μασαχουσέτη προκειμένου να πάρει κάποια από τα πράγματά της, ενώ σήμερα γύρισε πάλι στο πατρικό της συνοδευόμενη από ένοπλους ομοσπονδιακούς πράκτορες.

Οι ερευνητές της υπόθεσης καθιστούν την Κάθριν βασικό μάρτυρα, ενώ αναρωτιούνται κατά πόσο γνώριζε τις κινήσεις αλλά και τις επαφές του συζύγου της.