Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνελήφθη ο αδελφός ενός άνδρα ο οποίος φέρεται ότι απήγαγε μια Βρετανίδα στο Μιλάνο και απειλούσε ότι θα την πουλούσε σε… δημοπρασία αν δεν του κατέβαλαν λύτρα.

Η Κλόε Έιλινγκ, που εργάζεται ως μοντέλο, κατήγγειλε στις ιταλικές αστυνομικές αρχές ότι κρατήθηκε αιχμάλωτη επί έξι ημέρες τον περασμένο μήνα. Οι απαγωγείς την παρέσυραν στην Ιταλία δελεάζοντάς την με μια υποτιθέμενη φωτογράφιση όπου θα συμμετείχε.

Η ιταλική αστυνομία έχει συλλάβει ως βασικό ύποπτο τον Λούκας Πάβελ Χέρμπα, έναν Βρετανό υπήκοο γεννημένο στην Πολωνία, ο οποίος ομολόγησε την ανάμιξή του στην υπόθεση. Σήμερα, οι βρετανικές αρχές γνωστοποίησαν ότι κρατείται και ο αδελφός του, ο 36χρονος Μίκαλ Κόνραντ Χέρμπα. Ο τελευταίος συνελήφθη στο Τίβιντεϊλ του Μπέρμιγχαμ κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι ιταλικές αρχές.

mo1

Η Έιλινγκ είπε στην αστυνομία ότι μόλις έφτασε στο στούντιο στο Μιλάνο για τη φωτογράφιση, την νάρκωσαν, την φίμωσαν και την έδεσαν. Κατόπιν την έβαλαν στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου και την μετέφεραν σε ένα χωριό κοντά στο Τορίνο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, οι δράστες σχεδίαζαν να την πουλήσουν για «σκλάβα του σεξ» σε διαδικτυακή δημοπρασία αν δεν τους κατέβαλαν λύτρα ύψους 300.000 δολαρίων.

Ο Λούκας Χέρμπα είπε στην αστυνομία ότι την απελευθέρωσαν και την παρέδωσαν στο βρετανικό προξενείο όταν πληροφορήθηκαν ότι ήταν μητέρα ενός μικρού παιδιού.

mo2

Η Έιλινγκ έχει εμφανιστεί πολλές φορές στη βρετανική τηλεόραση αφότου επέστρεψε στην πατρίδα της, δίνοντας λεπτομέρειες της περιπέτειάς της αλλά και απαντήσεις σε εκείνους που αμφισβήτησαν την ειλικρίνειά της.