Τους ισχυρισμούς του γιου του Καντάφι, Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι, σχετικά με τη συμμαχία της Τρίπολης με τους ισλαμιστές μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

«Οι αντάρτες θα διαφύγουν ή θα σκοτωθούν. . . θα το πράξουμε μαζί« δήλωσε ο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι στη New York Times, χαρακτηρίζοντας ακραίους εξτρεμιστές τους αντικαθεστωτικούς. Ο ίδιος υποστήριξε ότι διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία με τον Άλι Σαλάμπι, ηγετική προσωπικότητα των αντικαθεστωτικών που έχουν τον έλεγχο του ανατολικού τμήματος της χώρας.

Το καθεστώς Καντάφι έχει χαρακτηρίσει την λαϊκή εξέγερση στη Λιβύη σχέδιο της αλ Κάιντα για την πρόκληση εμφυλίου στη χώρα.

Ο γιος του Καντάφι, ο οποίος από τον Φεβρουάριο που ξεκίνησε η εξέγερση, μιλάει εξ ονόματος του πατέρα του, υπαινίχθηκε ότι υπάρχει ρήξη στις σχέσεις μεταξύ των ισλαμιστών και των ανταρτών ) στη Λιβύη.

Η ηγεσία των ανταρτών στη Λιβύη έχει δηλώσει ότι υπάρχουν κάποιοι ισλαμιστές στους κόλπους της, αλλά έχει επισημάνει ότι είναι ενωμένοι στο αίτημά τους για την απομάκρυνση του Καντάφι από την εξουσία.

Ο Σάιφ επανέλαβε ότι οι ισλαμιστές βρίσκονται πίσω από την δολοφονία του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή των ανταρτών, στρατηγού Άμπντελ Φάταχ Γιούνις την περασμένη εβδομάδα.