Σε σοκ ξύπνησε σήμερα η Γαλλία και ολόκληρη η Ευρώπη μετά τις πρωτοφανείς τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι και σκόρπισαν τρόμο και θάνατο.

Με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 120- για τουλάχιστον 126 κάνει λόγο η εφημερίδα «Le Figaro»- και τους τραυματίες να είναι περισσότεροι από 200, εκ των οποίων οι τουλάχιστον 80 σε σοβαρή κατάσταση, το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να συγκεντρώσει τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες τόσο για όσα τρομακτικά συνέβησαν χθες όσο και για τους ανθρώπους που εμπλέκονταν σε αυτά ή ήταν θύματά τους.

«Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, κάθε πληροφορία και ενημέρωση μπορούν να είναι χρήσιμες για την πρόοδο της έρευνας, την αναγνώριση των θυμάτων και την αποτροπή νέων ενεργειών», γράφει το υπουργείο Εσωτερικών στην online πλατφόρμα που λειτουργεί για την κατάθεση μαρτυριών και την αναζήτηση αγνοουμένων. «Αν δεν έχετε νέα κάποιοπυ κοντινού σας προσώπου και θέλετε να δηλώσετε την εξαφάνισή του, συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία και άμεσα θα επικοινωνήσουν μαζί σας οι αρχές. Αν έχετε στοιχεία μπορείτε να επικοινωνήσετε ανώνυμα μέσω αυτής της πλατφόρμας».

alerte