Με πηχυαίους τίτλους και φωτογραφίες από τις συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι κυκλοφορούν οι γαλλικές εφημερίδες σήμερα, ενώ η Γαλλία βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στην πρωτεύουσα έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία.

Η σφαγή, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, κόστισε περισσότερες από εκατό ζωές ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες, πολλοί από αυτούς σοβαρά. Νεκροί είναι και οκτώ από τους δράστες του χτυπήματος.

«Πόλεμος στο κέντρο του Παρισιού» είναι ο τίτλος της Le Figaro.

LEFIGARO

«Αυτή τη φορά είναι πόλεμος», γράφει στο ίδιο κλίμα και η Le Parisien, με φωτογραφία από τις επιθέσεις στο φόντο. «Ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις στo Παρίσι και στο Stade de France χθες βράδυ είχαν ως αποτέλεσμα περισσότερους από εκατό νεκρούς. Αντιμέτωπος με αυτή την έκτακτη κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο, ο πρόεδρος Ολάντ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα και έκλεισε τα σύνορα», αναφέρει στο πρωτοσέλιδο η εφημερίδα.

LEPARISIEN

«Η Γαλλία ξυπνά σε κατάσταση σοκ» γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση.

 

parisien01

«Η Γαλλία πλήττεται από επιθέσεις χωρίς προηγούμενο» είναι ο τίτλος της Le Monde στην ηλεκτρονική της έκδοση.  «Πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις έλαβαν χώρα ταυτόχρονα σε έξι σημεία του Παρισιού και στο Saint-Denis, το βράδυ της Παρασκευής, σκοτώνοντας περισσότερους από 120 ανθρώπους. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα».

LEMONDE

 

«Σφαγή στο Παρίσι» τιτλοφορεί το σημερινό της φύλλο η Liberation. «Πολλές ταυτόχρονες επιθέσεις στο Παρίσι και το Stade de France είχαν ως αποτέλεσμα 42 νεκρούς», γράφει η εφημερίδα που προφανώς τυπώθηκε όταν ο απολογισμός ήταν στα 42 θύματα. «Κύμα επιθέσεων χωρίς προηγούμενο», συνεχίζει.

liberation

 

 

«Τρόμος» είναι ο τίλος της εφημερίδας L’equipe. «Τρομοκρατικές επιθέσεις σημειώθηκαν στο Stade de France, to Saint Denis και σε άλλα σημεία του Παρισιού. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο απολογισμός είναι τουλάχιστον 40 νεκροί», σημειώνει.

lequipe

«Αυτά που γνωρίζουμε για τις επιθέσεις στο Παρίσι», γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Les Echos. «Ο προσωρινός απολογισμός περιλαμβάνει περισσότερους από 120 νεκρούς από τις ταυτόχρονες επιθέσεις σε Παρίσι και Stade de France», γράφει η εφημερίδα σημειώνοντας πως είναι η πλέον αιματηρή επίθεση που δέχεται η Ευρώπη μετά το φονικό χτύπημα στη Μαδρίτη το 2004.

 

LESECHOS