Παρακολουθώντας τη μόδα θα παρατηρήσετε ότι οι κανόνες μιας χρονιάς καταρρίπτονται την επόμενη. Σωστό και λάθος δεν υπάρχει. Εκεί που πρέπει να δώσουμε όμως προσοχή είναι ο εαυτός μας, τι ταιριάζει στο σωματότυπό μας και στον τόνο του δέρματός μας.

Σήμερα θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές για τους χρωματικούς τόνους και θα δούμε ποιοι είναι οι πιο ταιριαστοί συνδυασμοί…

Το λευκό, το μαύρο και το γκρι είναι ουδέτερα χρώματα. Ψυχρά είναι το μπλε, το κίτρινο και το κόκκινο. «Block colors» θεωρούνται το φούξια, το blue electric, το έντονο κίτρινο, το πράσινο του γκαζόν, το πορτοκαλί και το σμαραγδί.

Γήινα χρώματα θεωρούνται όλες οι αποχρώσεις του καφέ, το κυπαρισσί και όλες οι αποχρώσεις του πράσινου, το μπορντώ και όλα τα κρασουλί, η ώχρα, το χάλκινο και το εκρού. Παστέλ θεωρούνται το λιλά, το σομόν, το γαλάζιο, το pure ροζ, το λεμονί, το ζαχαρί, το φυστικί και το βεραμάν. Το γκρι είναι μπαλαντέρ και συνδυάζεται με οποιοδήποτε άλλο χρώμα.

Όμορφοι συνδυασμοί:

– Τα γήινα ταιριάζουν πολύ με τα παστέλ.

– Μην δοκιμάσετε να φορέσετε γήινα με block colors.

– Μη συνδυάζετε το μαύρο με το κλασικό καφέ. Αντίθετα, το μαύρο με το καμηλό και το tabac πάει πολύ.

– «Ναι» στο μαύρο συνδυασμένο με το εκρού, το μαύρο όμως να είναι δευτερεύον χρώμα.

– Το γκρι λειτουργεί ως ισορροπιστής.

– Το μαύρο, όταν το φοράμε, δεν πρέπει να «καπελώνει» τα έντονα χρώματα. Για παράδειγμα, το έντονο χρώμα θα πρέπει να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του σώματός μας.

– Το άσπρο δεν συνδυάζεται εύκολα με το κόκκινο, σπανίως με το μωβ και καθόλου με τα γήινα χρώματά.

– Και μην ξεχνάτε: στους χρωματικούς συνδυασμούς, κύρια επιδίωξη είναι η οπτική αρμονία.

Πηγή φωτογραφιών: http://streetpeeper.com/news

Περισσότερα θέματα για τη μόδα και τη γυναίκα μπορείτε να διαβάσετε στο margaretcruzemark.blogspot.gr