Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο 225 γραμμάρια
  • 2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη 450 γραμμάρια
  • 1/2 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 1/4 φλιτζάνια κακάο σε σκόνη 155 γραμμάρια
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη καφέ εσπρέσο, προαιρετικά
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια

sidagi.gr

Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βούτυρο ένα ταψί 25 x 25 εκ.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνετε το βούτυρο. Προσθέστε στο λιωμένο βούτυρο τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μην αφήνετε μείγμα ζάχαρης να βράσει.

Αφαιρέστε από την εστία και ανακατέψτε με την πραλίνα φουντουκιού μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα βούτυρο – πραλίνας σε ένα μεγάλο μπολ ή μίξερ, χτυπήστε μαζί με τη σκόνη κακάο, αυγά, αλάτι, τη σκόνη espresso, και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Απλώστε στο ταψί με τη λαδόκολλα και ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά σε αντιστάσεις, 2 σκάλα φούρνου, 180 βαθμούς. Αφαιρείτε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει 10 λεπτά.