Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • 1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου περίπου 400 γραμμάρια
  • 1 κούπα καθαρισμένα μύρτιλλα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
  • 3 1/2 κουταλιές της σούπας επιπλέον καστανή ζάχαρη για το φινίρισμα
  • Για το γλάσο
  • 250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα λιωμένη
  • 200 γραμμαρια άχνη ζάχαρη

sidagi.gr

Εκτέλεση
Αν αγοράσετε ζύμη σφολιάτα κατεψυγμένη, την αφήνετε 2-3 ώρες εκτός ψυγείου για να μπορέσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε.
Ανοίγουμε προσεκτικά τη σφολιάτα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.
Το απλώνουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύρτιλλα και το απλώνουμε και αυτό καλά σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη από πάνω καλύπτοντας τα τριμμένα μήλα και προσθέτουμε και την κανέλα με τον ίδιο τρόπο.

Με μεγάλη προσοχή τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολό.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι (χωρίς δόντια) κόβουμε το ρολό σε 10 ίσα μέρη.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (με αέρα 160 βαθμούς) να προθερμανθεί και τοποθετούμε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.

Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα. Τοποθετούμε τα ρολά μας ξαπλωτά με τις σπείρες προς τα πάνω (να μοιάζει σαν σαλιγκάρι). Πασπαλίζουμε με την επιπλέον καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Για το γλάσο
Σε μια μπεν μαρί λιώνουμε την λευκή σοκολάτα. Όταν λιώσει ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Τέλος περιχύνουμε πάνω από τα ρολά σφολιάτας.