Υλικά

  • Για 2-4 άτομα
  • Για τη ζύμη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 2-3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • Για τη γέμιση
  • 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 500 γραμμάρια βατόμουρα καθαρισμένα

sidagi.gr

Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα υλικά για τις κρέπες φτιάχνοντας ένα μείγμα απαλό.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι 30εκ. το αλείφουμε με βούτυρο, ρίχνουμε κουταλιές απ’ το μείγμα να απλωθεί στον πάτο, ψήνουμε να ροδίσει, τη γυρνάμε με σπάτουλα κι από την άλλη πλευρά.

Για τη γέμιση
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί. Στη συνέχεια ενώνουμε το τυρί κρέμα με την σαντιγί απαλά με μια σπάτουλα.
Αφού βγάλουμε τις κρέπες βάζουμε σε κάθε κρέπα μια κουταλιά της σούπας από την γέμιση  μαζί με τα κομματάκια βατόμουρου τυλίγουμε την κρέπα και σερβίρουμε με παγωτό γιαούρτι.