Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 36. Μαρντίν, Τουρκία

Το Μαρντίν είναι μια πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, που αποτελεί την πρωτεύουσα της ομώνυμης περιοχής.

Είναι ιδιαίτερα γνωστή λόγω της αραβικής αρχιτεκτονικής της και της στρατηγικής της θέσης, αφού είναι χτισμένη σε βραχώδες βουνό. Είναι αδελφοποιημένη με τη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας από το 2003.

Το κύριο οικοδομικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της είναι μια κίτρινη πέτρα με την υφή της κιμωλίας, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της έχει εξορυχθεί από τα περίχωρα της πόλης.

Εκτός από τις πόρτες και τα παράθυρα, το σύνολο των κτιρίων είναι φτιαγμένα από αυτή την πέτρα και η ομοιογένεια των κτισμάτων είναι εμφανής από μακριά.

Τα σπίτια καλύπτονται εξωτερικά από ψηλούς τοίχους, που χωρίζουν τα κτίρια από το δρόμο και προστατεύουν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Στους κήπους υπάρχουν χώροι, που χρησιμοποιούνται ως στάβλοι και στο παρελθόν σαν χώροι αποθήκευσης τροφίμων.

Κύριο χαρακτηριστικό των σπιτιών είναι επίσης τα περίτεχνα σχέδια που διακοσμούν τους εξωτερικούς τοίχους, ενώ οι στοές δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ