Μια φιλόξενη αγκαλιά σας υποδέχεται στο The Romanos, a Luxury Collection Resort, το μαγευτικό θέρετρο της Costa Navarino, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό άνεσης και πολυτέλειας, δίπλα στα καταγάλανα νερά του Ιουνίου και ανάμεσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον χαλάρωσης και ηρεμίας.

Η εκλεπτυσμένη του πολυτέλεια, οι ατέλειωτες μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες, που θα συναντήσετε όπου κι αν κοιτάξετε, η «αυτστηρότητα» στις γραμμές του, αλλά και η ιδιωτικότητα και οι άψογες υπηρεσίες του είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που θα σας γοητεύσουν.

Ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού, με τους επισκέπτες να γεμίζουν τα δωμάτια και τις σουίτες του, το resort καταφέρνει να ξακουράζει τους επισκέπτες του, χαρίζοντας τους εμπειρίες παντοτινές.

Η επιβλητική είσοδος του, σήμα κατατεθέν για ολόκληρη την Costa Navarino, σε βάζει αμέσως στο κλίμα. Οι πανύψηλες κολώνες, οι τεράστιοι καναπέδες, η εκστατική θέα στις πισίνες και τη θάλασσα και τα χαμόγελα των ανθρώπων της υποδοχής σε προδιαθέτουν να… απολαύσεις ότι ακολουθεί!

Μια αύρα πολυτέλειας θα σας πλημμυρίσει σε όλα του τα δωμάτια και τις πολυτελείς σουίτες. Τα χρώματα της άμμου κυριαρχούν σε όλα τα σημεία, ενώ το μεγάλο μαρμάρινο μπάνιο, με τις ξεχωριστές καμπίνες του ντους και της τουαλέτας, κλείνει μέσα του μια απολαυστική μπανιέρα με… παράθυρο στο όνειρο!

Διότι τα περισσότερα μπάνια στο resort έχουν ένα μεγάλο παράθυρο που σου επιτρέπει να ξεχνιέσαι στα αρώματα και τις μπουρμπουλήθρες απολαμβάνοντας την άπλετη θέα.

Στο χορταστικό κρεβάτι τα διαφορετικά μαξιλάρια, άλλα αφράτα, άλλα πιο σκληρά θα σας δείξουν τον δρόμο για… όνειρα γλυκά, ενώ στο σαλονάκι θα βρείτε το κέρασμα του ξενοδοχείου, τα εμβληματικά προϊόντα της Navarino Icons.

Κάποια από τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, ιδανική για ατέλειωτες στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης.

Λίγο πιο μακριά και τα δύο γήπεδα γκολφ της Costa Navarino,που δεν είναι τυχαία από τα καλύτερα στον κόσμο. Δεν είναι μόνο η αρχιτεκτονική τους και το τεχνικό ενδιαφέρον τους, αλλά ολόκληρη η Μεσσηνιακή φύση που αποκαλύπτεται σε κάθε βήμα του επισκέπτη τους. Δένδρα με φρούτα, ελιές, φυτά και λουλούδια, θέες στη θάλασσα και το βουνό που κόβουν την ανάσα, μετατρέπουν ένα παιχνίδι γκολφ σε παιχνίδι αισθήσεων…

Η Γαστρονομία

Ξεκινήστε το ταξίδι των γεύσεων από την «Σουβλακερί», ένα αυθεντικό ελληνικό σουβλατζίδικο στην «Αγορά», που αποτελεί την καρδιά του συγκροτήματος.

Καταπληκτικός γύρος, λαχταριστά καλαμάκια, πατάτες τηγανιτές όπως τις έφτιαχνε η γιαγιά και ολόφρεσκιες σαλάτες σας περιμένουν εδώ.

Ακριβώς απέναντι και το παραδοσιακό καφενείο, για σπιτικά γλυκά του κουταλιού, περγαμόντο, κυδώνι και φυσικά τα μικρά λουκούμια που είναι απλά… λουκούμι στον ουρανίσκο.

Χρειάζονται αρκετές ημέρες για να εξερευνήσετε τη γαστρονομική σκηνή του Costa Navarino. Στο εστιατόριο Flame ξεχωρίζουν τα ιδιαίτερα πιάτα με μπριζόλες, μαγειρεμένα από ντόπιο κρέας εξαιρετικής ποιότητας με υπέροχη γεύση και άρωμα.

Κλασσικά και signature αλλαντικά και κρέατα, κάποια από αυτά αποκλειστικής παραγωγής του resort, σερβίρονται πάνω σε ξύλινες πιατέλες συνοδευμένα από φρεσκότατα υλικά από τοπικούς παραγωγούς. Πολλά από τα μυρωδικά και τα λαχανικά μαζεύονται από τους ίδιους τους σεφ από τους κήπους που καλλιεργούνται ειδικά για το εστιατόριο.

Το Da Luigi αποτελεί σταθερή επιλογή, όπου θα δοκιμάσετε τη δημιουργικότητα και την ποικιλία της Ιταλικής κουζίνας, από τις Άλπεις μέχρι τη Σικελία.

Μια εξαίσια γαστρονομική εμπειρία χαρίζει το εστιατόριο Eleon! Εκλεκτά ψάρια – ολόφρεσκα από τα δίχτυα των ψαράδων, εμπνευσμένα πιάτα και δροσερές σαλάτες από λαχανικά εποχής, τοπικής παραγωγής, είναι καθημερινά στο μενού, ενώ οι ιδιωτικοί χώροι για μπάρμεκιου είναι μια πρόταση που πρέπει να δοκιμάσετε αφού θα έχετε στη διάθεση σας τον αποκλειστικό σας Chef!

Αυθεντικές Ελληνικές γεύσεις θα απολαύσετε στο εστιατόριο «Taverna», ενώ τα βράδια στο Anax Lounge θα χαλαρώσετε με απίθανα cocktails και εξαιρετικά ελληνικά γλυκά κρασιά.

Ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί το πρωινό στο Romanos Resort, αφού δύσκολα διαλέγεις ανάμεσα στην μεγάλη γευστική ποικιλία αλμυρών και γλυκών. Παρόν και το Μεσσηνιακό πρωινό με αυθεντικά προϊόντα από το κτήμα του Costa Navarino, αλλά και της περιοχής.

Το Anazoe Spa

Ένα άκρως εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα 4.000 τ.μ. κρύβει μέσα του ένα από τα καλύτερα κέντρα spa της χώρας. Στο Anazoe Spa οι θεραπείες και περιποιήσεις είναι βασισμένες σε πρακτικές υγείας και ομορφιάς που εφαρμόζονταν στη αρχαία Ελλάδα, χρησιμοποιώντας αναζωογονητικά συστατικά της Μεσσηνιακής φύσης, καθώς και αρωματικά βότανα και ιάματα που συλλέγονται προσεκτικά.

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως η μουσική έχει θεϊκές ιδιότητες, ικανές να θεραπεύσουν το σώμα και το πνεύμα. Για το λόγο αυτό η ρουσική κατέχει σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια των θεραπειών στο Anazoe Spa.

Τις θεραπείες προσφέρουν ειδικά εκπαιδευμένοι θεραπευτές µε τη συνοδεία ρουσικής εμπνευσμένης από αρχαίους ελληνικούς τρόπους και ρυθµούς. Ήχοι αρχαίας λύρας, κιθάρας και φόρµιγγας, με ταξίδευαν στο μυθικό κόσµο της γαλήνης και της ηρεµίας καθώς απολάμβανα τις εξαιρετικές θεραπείες σώματος και προσώπου.

Τα αποκλειστικά προϊόντα κοσµετολογίας του Anazoe, περιέχουν ενεργά φυσικά συστατικά που προέρχονται από τη Μεσσηνιακή φύση. Ακολουθείται µια αρχαία παραδοσιακή μέθοδος παραγωγής τους η οποία, χρησιμοποιώντας τη θερμότητα, έλαια και νερό αντί χηµικών ουσιών, αναδύονται τα θεραπευτικά οφέλη των φυτών και βοτάνων µε τον πιο φυσικό δυνατό τρόπο.

Η Τέχνη

Για δεύτερη χρονιά η Costa Navarino παρουσιάζει την πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης «Engaging Art». Είναι ένα κάλεσμα όλων των επισκεπτών να συμμετάσχουν ενεργά στην τέχνη, όπως αυτή παρουσιάζεται και θα εξελίσσεται στην έκθεση «Mimicry».

Σύμφωνα με τον επιμελητή της έκθεσης Δημήτρη Αντωνίτση, η πλατφόρμα «Costa Navarino: Engaging Art» φιλοδοξεί να αποτελέσει μία μόνιμη σκηνή σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας για Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Κύριο σημείο αυτής της καλλιτεχνικής εμπειρίας είναι ότι οι συμμετέχοντες in-residence καλλιτέχνες δημιουργούν το επόμενο έργο τους κατά τη διάρκεια της έκθεσης, παρουσία των επισκεπτών των ξενοδοχείων The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στη δημιουργική διαδικασία του κάθε καλλιτέχνη.

Στην έκθεση «Mimicry» που έχει επιμεληθεί ο εννοιολογικός καλλιτέχνης Δημήτρης Αντωνίτσης και θα διαρκέσει έως τις 14 Σεπτεμβρίου, συμμετέχουν πέντε καλλιτέχνες οι οποίοι παρουσιάζουν διαδοχικά τις ατομικές τους εκθέσεις: Δημήτρης Αντωνίτσης, Ryusuke Kido, Μάρθα Δημητροπούλου, Εύα Μήταλα και Carsten Fock.

Η τέχνη έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Costa Navarino από την αρχή της λειτουργίας της. Πρωτότυπα και σπάνια έργα του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα, παράλληλα με τα έργα γνωστών σύγχρονων εικαστικών από όλο τον κόσμο, καθώς και νέων καλλιτεχνών που δημιούργησαν εμπνεόμενοι από τη φύση και τα περιβαλλοντικά έργα της Costa Navarino, καταδεικνύουν τη σημασία που έχει η τέχνη σε κάθε χώρο.

Ο Ιάπωνας Ryusuke Kido δημιούργησε και ολοκλήρωσε πριν με τη μέθοδο κατασκευής του Eternal Future, ένα σπουδαίο γλυπτό, σκαλίζοντας έναν κορμό ελιάς 500 ετών.

Στο κύριο του έργο, ο Ryusuke Kido έχει χρησιμοποιήσει υλικά όπως το μάρμαρο, το ξύλο και το μέταλλο για να καταγράψει τις συνεχώς μεταβλητή φύση του νερού και της φωτιάς πάνω τους. Στο Mimicry παρουσιάζει το Eternal Future και το Bubble.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις με ένα κλικ εδώ