Στα ψηλά βουνά του Νότιου Τιρόλου, ο αρχιτέκτονας Matteo Thun δημιούργησε ένα καταφύγιο στο βουνό θέλοντας να κάνει πραγματικότητα την τέλεια ιδέα του «φύγετε μακριά από όλα». Αποτέλεσμα: ένας προορισμός που προσφέρει απόλυτη ηρεμία.

Μπορείτε να φτάσετε στο resort ταξιδεύοντας 1.500 μέτρα με τελεφερίκ, απολαμβάνοντας στη διαδρομή τη μαγευτική θέα στους αμπελώνες και τα αγροκτήματα, κοντά στην πόλη Bolzano.

Διατηρώντας τη φιλοσοφία του να αναμειγνύει την αρχιτεκτονική του με τον περιβάλλοντα χώρο, ο Matteo Thum χρησιμοποίησε ξύλο και γυαλί με τρόπο ώστε να συρρικνωθεί η διαφορετικότητα ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και τη φύση και τελικά να γίνουν ένα.

Πιστό στη φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση του αρχιτέκτονα, το Vigilius Mountain Resort είναι χτισμένο ώστε να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον.

Η οροφή καλύπτεται από γρασίδι και ξύλο, που προσφέρει φυσική θέρμανση. Τα πατώματα είναι φτιαγμένα από ένα μείγμα ακατέργαστου χαλαζία, ενώ οι καναπέδες του χώρου υποδοχής είναι καλυμμένοι με υφάσματα που έχουν το χαρακτηριστικό μαύρο και άσπρο δέρμα αγελάδας.

Ένας πολυέλαιος, που απαρτίζεται από κέρατα ελαφιών υποδέχεται τον επισκέπτη κατά την άφιξη του και ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα δίνει μια φωτεινή διάσταση στο χώρο. Υιοθετώντας μια νέα αισθητική το Resort έχει κατορθώσει να διώξει όλα τα απομεινάρια της δομής του 19ου αιώνα.

Τα θερμαινόμενα εσωτερικά χωρίσματα των 41 δωματίων καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες θέρμανσης με τρόπο αποτελεσματικό και ευχάριστο.

Παράλληλα, μια μοναδική αισθητική εμπειρία έχει δημιουργηθεί από τη χρήση του φυσικά αρωματισμένου ξύλου πεύκου σε όλα τα δάπεδα. Όλα τα δωμάτια βλέπουν είτε ανατολή είτε δύση, αλλά πάντα προς τα έξω και διαθέτουν ευρύχωρα μπαλκόνια.

Κανένα αντικείμενο τέχνης δεν θα μπει ανάμεσα στον προσωπικό σας διάλογο με τη φύση. Το Vigilius αποτελεί την απόλυτα οργανική επέκταση του αρχαίου βουνού, στο οποίο είναι σκαρφαλωμένο.

Info

Τιμή: Από 225 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ