Προς κατάργηση των τελών περιαγωγής για τη χρήση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας προχωρά η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την απόφαση να τίθεται όμως σε ισχύ σε δύο χρόνια από τώρα, το 2017.

Η συμφωνία αναμένεται να ανακουφίσει από τους πολίτες της Ε.Ε. που ταξιδεύουν σε άλλες χώρες-μέλη και έρχονται αντιμέτωποι με υψηλές χρεώσεις για τη χρήση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας (κλήσεις και χρήση ίντερνετ) όταν βρίσκονται εκτός της χώρας προέλευσής τους.

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Ιουνίου του 2017, ενώ όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την κινητή τους συσκευή όταν ταξιδεύουν εντός της Ε.Ε. πληρώνοντας τις ίδιες τιμές, όπως στην πατρίδα τους».

«Αν πληρώνετε μηνιαίως για ένα συγκεκριμένο όγκο λεπτών, SMS και δεδομένων στην πατρίδα σας, οποιαδήποτε κλήση, αποστολή γραπτού μηνύματος ή χρήση δεδομένων για ίντερνετ ενώ ταξιδεύετε σε κάποια άλλη χώρα της Ε.Ε. θα αφαιρείτε από αυτόν, όπως αν θα βρισκόσασταν στην πατρίδα σας, χωρίς επιπλέον χρεώσεις», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της Επιτροπής.