Οι φήμες ότι η Blackberry ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την πρώτη της Android τηλεφωνική συσκευή κυκλοφορούν εδώ και κάποιο καιρό.

Μια εικόνα που διέρρευσε στο διαδίκτυο απεικονίζει ένα τηλέφωνο, που μοιάζει με το Galaxy S6 Edge της Samsung, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, αλλά έχει καμπύλες πλευρές.

Πολλοί πιστεύουν ότι το handset αυτό θα μπορούσε να είναι η τελευταία προσπάθεια της εταιρείας να αναβιώσει το προφίλ της, μετά τις καταστροφικές πωλήσεις των δικών της BB10 touchscreen handsets.

Σύμφωνα με τον Evan Blass, ο οποίος ανέβασε τις εικόνες στον προσωπικό του λογαριασμό και ο οποίος «είναι γνωστός για τις διαρροές νέων handsets» -σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα- η συσκευή πρόκειται να παρουσιαστεί στην AT&T και το όνομά της είναι Venice.

HFASFG

Νωρίτερα φέτος είχε αποκαλυφθεί, ότι η BlackBerry σκεφτόταν την κατασκευή ενός τηλεφώνου με το λογισμικό της Google. Η κίνηση αυτή θεωρείται ως αναγνώριση της αποτυχίας της ανανεωμένης γκάμας συσκευών της εταιρείας να κερδίσουν το κοινό, υποστηρίζουν τέσσερις πηγές που γνωρίζουν το θέμα, σημειώνει ακόμη το ίδιο δημοσίευμα.

Οι ίδιες πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, σχολίασαν ακόμη ότι η κίνησή αυτή της χρήσης Android αποτελεί μέρος της στρατηγικής της BlackBerry να κάνει στροφή και να εστιάσει στο λογισμικό και τη διαχείριση συσκευών.

Η BlackBerry, που κάποτε κυριαρχούσε στην αγορά πωλήσεων smartphones, τώρα κατέχει ένα μερίδιο μικρότερο του 1%.