Ένα καλό gadget μπορεί να λύσει μικρά καθημερινά προβλήματα ή να κάνει απλώς κάποια πράγματα πιο εύκολα. Ειδικά για όσους δεν μπορούν να διανοηθούν μια μέρα χωρίς το κινητό τους ή την αγαπημένη τους ηλεκτρονική συσκευή, αυτά τα gadgets «λύνουν» τα χέρια και γίνονται οι καλύτεροι «σύμμαχοι».

1. Φορητή μπαταρία – Powerbank

1

Ένα από τα χειρότερα πράγματα για όσους δεν μπορούν ούτε λεπτό χωρίς το κινητό τους είναι να τους κλείσει από μπαταρία και να βρίσκονται σε χώρο που δεν υπάρχει πρόσβαση για φόρτιση. Ευτυχώς για αυτούς υπάρχουν πλέον φορητές μπαταρίες που μπορούν να ξαναδώσουν «ζωή» στο smartphone, μέσα σε λίγη ώρα. Υπάρχουν μάλιστα σε διάφορα μεγέθη και τιμές για να διαλέξει κάποιος όποιο του ταιριάζει.

2. NomadKey

2

Ένα gadget για όσους δεν θέλουν να κουβαλούν συνεχώς μαζί τους το καλώδιο του φορτιστή τους ή απλά για να μην έχουν τον κίνδυνο να το ξεχάσουν. Πρόκειται στην ουσία για ένα μικρό usb που συνδέεται στον υπολογιστή από τη μία πλευρά και στο κινητό από την άλλη και σας επιτρέπει να το φορτίσετε έχοντας απλώς πρόσβαση σε υπολογιστή. Επιπλέον μπορείτε να το κρεμάτε στα κλειδιά σας και να είστε σίγουροι ότι θα το έχετε πάντα μαζί σας.

3. Tile

3

Το απόλυτο gadget για όσους ξεχνάνε συνεχώς που έβαλαν τα κλειδιά τους, το κινητό τους και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Πρόκειται για ένα μικρό εργαλείο που μπορείτε να κολλήσετε, δέσετε ή κρεμάσετε πάνω στο αντικείμενο που θέλετε και να εντοπίσετε έτσι μέσω του κινητού σας πού το έχετε αφήσει. Αν τώρα έχετε χάσει κάπου το ίδιο το κινητό μπορείτε να το εντοπίσετε μέσα από ένα άλλο «Tile» σας πατώντας πάνω σε αυτό. Το κινητό σας θα χτυπήσει με έναν χαρακτηριστικό ήχο. Βασική προϋπόθεση το αντικείμενο να βρίσκεται σε ακτίνα τριάντα μέτρων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πιάνει αν το αφήσατε για παράδειγμα σε άλλη πόλη ή σε ένα καφέ μακριά σας.

4. Άμεση επέκταση μνήμης στο κινητό

4

Πρόκειται ουσιαστικά για μια σωτήρια λύση όταν η μνήμη του smartphone σας έχει γεμίσει και θέλετε οπωσδήποτε να αδειάσετε χώρο χωρίς να σβήσετε κάτι. Για τα Samsung αυτή τη δουλειά μπορεί να κάνει μια microSD κάρτα ενώ για τα iPhones υπάρχει μια συσκευή σαν usb η οποία συνδέεται με το κινητό και μπορεί να μεταφέρει εκεί άμεσα τα αρχεία σας. Μια καλή λύση για ώρα ανάγκης.