Ο Ρόναλντ Βάργκας φαίνεται πως έχει πάρει σαφές προβάδισμα για να καλύψει τη θέση του περιφερειακού φορ στην ΑΕΚ. Ο 28χρονος άσος, που αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις πίσω από τον κεντρικό επιθετικό, αποχωρεί από την Μπαλισεκίρσπορ της Τουρκίας ως ελεύθερος και η «Ένωση» είναι-σύμφωνα με την «Ώρα για Σπορ»-σε προχωρημένες συζητήσεις μαζί του.

Ο Βάργκας, που αυτή την περίοδο προετοιμάζεται με τη Βενεζουέλα για το Κόπα Αμέρικα (15 συμμετοχές-3 γκολ με το εθνόσημο), προέρχεται από μια καλή σεζόν με 26 τέρματα, 6 γκολ και 5 ασίστ. Περιζήτητος είναι και στο Βέλγιο, όπου έκανε μεγάλη καριέρα την προηγούμενη εξαετία σε Κλαμπ Μπριζ και Άντερλεχτ.

Οι επαφές με τον Βάργκας δεν σημαίνουν πως η ΑΕΚ έχει… ξεγράψει τον Ντιέγκο Μπουονανότε, ωστόσο φαίνεται πως ο Βάργκας έχει τον πρώτο λόγο, ειδικά από τη στιγμή που ο Αργεντινός άσος αξιώνει μεγάλο μέρος του συμβολαίου του για να μείνει ελεύθερος από τη Γρανάδα. Η περίπτωση του άσου από τη Βενεζουέλα, επίσης, δεν σχετίζεται με αυτή του Νάτσο Σκόκο, ο οποίος παραμένει η «καψούρα» του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, ωστόσο, δεσμεύεται με συμβόλαιο από τη Νιούελς Ολντ Μπόις και δεν είναι καθόλου εύκολο να αποκτηθεί.

Για τη θέση του σέντερ φορ, ο Ορλάντο Σα παραμένει ψηλά στις επιλογές αλλά όσο η Λέγκια δεν κατεβάζει τις απαιτήσεις της δύσκολα θα προχωρήσει το θέμα, ενώ ο Ράφικ Τζεμπούρ είναι σταθερά μια αξιόπιστη λύση και σαφώς πιο προσιτή οικονομικά.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει κατάληξη στο θέμα του Έρβιν Μούλντερ, που όλα δείχνουν πως θα στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιο που του έχει δοθεί, ενώ εξελίξεις θα υπάρξουν προσεχώς και για την άμυνα, σε επίπεδο σέντερ μπακ και ακραίων. Ο Κυριάκος Ανδρεόπουλος, που πέρα από αμυντικό χαφ μπορεί να προσφέρει και ως δεξιός μπακ, κερδίζει ξανά πόντους για να έρθει από την Κέρκυρα και να προσφέρει λύσεις σε μια θέση όπου πέραν του Γκάλο θα απουσιάζει μέχρι τα τέλη του 2015 ο τραυματίας Μπακάκης.

Άλλη ομάδα, ίδιος στόχος

Η άνοδος έχει εξασφαλιστεί, αλλά η ΑΕΚ θέλει να ολοκληρώσει τη σεζόν με νίκες για να πάρει και τον τίτλο της Football League. Για την έκτη αγωνιστική των play offs η «Ένωση» αντιμετωπίζει στην Κόρινθο την Παναχαϊκή (19:00, ΟΤΕ Sport 3, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) και ο Τραϊανός Δέλλας θα προχωρήσει σε πολλές αλλαγές. Βάσει δοκιμών, ο Καραγκιολίδης θα είναι στο τέρμα, στόπερ θα είναι οι Σβάρνας και Σαρρής, Σοϊλέδης και Ρόβας θα είναι στα άκρα της άμυνας, Κορδέρο και Φαγέ τα δύο κεντρικά χαφ, με τον Γροντή μπροστά τους, τους Μπαρμπόσα και Ντούνη στα άκρα, ενώ ο Αραβίδης θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Πέραν των τραυματιών (Μάνταλος, Μπακάκης, Μπρέσεβιτς), εκτός αποστολής έμειναν οι Πλατέλλας (τενοντίτιδα στον ώμο), Γιόχανσον, Βούρας και Τζανετόπουλος (για να πάρουν ανάσες).

Πηγή: sport-fm.gr