Οι αδυναμίες της ΑΕΚ εκτέθηκαν στη χθεσινή φιλική αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό (3-1). Και μπορεί η «Ένωση» να μη συναντήσει ομάδες τέτοιου επιπέδου στη Γ’ Εθνική την ερχόμενη σεζόν, ωστόσο αφενός μεν στόχος είναι να μπουν οι βάσεις ένα σύνολο που δεν θα… χωρά στη συγκεκριμένη κατηγορία, αφετέρου δε σε κανέναν φίλο της δεν αρέσει να βλέπει την αγαπημένη του ομάδα να παρουσιάζει τέτοιο πρόσωπο απέναντι σε ομάδα της Football League.

Η απόφαση για ενίσχυση ήταν ειλημμένη και πριν από το χθεσινό τεστ. Μετά από αυτό η ανάγκη έγινε επιτακτική, ειδικά από τη στιγμή που το παιχνίδι παρακολούθησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος σίγουρα δεν θα έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας.

Τρεις σίγουρα

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι κρίσιμη για την ΑΕΚ και αναμένονται στη διάρκειά της τουλάχιστον δύο προσθήκες, ενώ όλα δείχνουν πως οι μεταγραφές που θα γίνουν θα φτάσουν ή θα ξεπεράσουν τις τρεις και θα πρόκειται για παίκτες έτοιμους να προσφέρουν.

Για το κέντρο της άμυνας μεγάλο φαβορί είναι πλέον ο Μπρούνο Τσιρίλο. Η «Ένωση» χρειάζεται ποιότητα και εμπειρία στα μετόπισθεν, με τον Ιταλό στόπερ να δείχνει ικανός να λύσει πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν, έστω κι αν στα 36 του δεν αποτελεί λύση με… προοπτική. Ο ίδιος θέλει να επιστρέψει σαν τρελός και επίκειται επαφή για να «κλείσει». Η περίπτωση του Χουάν Κάλα δύσκολα θα προχωρήσει, από τη στιγμή που ο 23χρονος αμυντικός έχει συμβόλαιο με τη Σεβίλλη και υψηλό κασέ.

Ενίσχυση η ΑΕΚ δεν χρειάζεται μόνο στην άμυνα, αλλά και στο δημιουργικό/εκτελεστικό κομμάτι. Ο Βαγγέλης Πλατέλλας αναμένεται να αποτελέσει τον έναν από τους δύο ακραίους μεσοεπιθετικούς που θέλει ο Τραϊανός Δέλλας. Με τον 25χρονο άσο, που αποχώρησε από την Ξάνθη, έχουν γίνει συζητήσεις και ουσιαστικά περιμένει ειδοποίηση για να υπογράψει. Κι όλα δείχνουν πως αυτή δεν θα αργήσει.

Από εκεί και πέρα, κρούση θα γίνει και στον Αλεξάντρε Ντ’ Ακόλ, αρκεί ο Βραζιλιάνος φορ να έχει ρίξει τις απαιτήσεις του σε σχέση με την κρούση που είχε δεχτεί νωρίτερα μέσα στη μεταγραφική περίοδο.

Μειώνεται το ρόστερ

Το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε, η αποστολή επέστρεψε μετά τα μεσάνυχτα στην Αθήνα και οι παίκτες θα είναι ελεύθεροι μέχρι την Τετάρτη, όταν και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις. Ο Τραϊανός Δέλλας έχει αποφασίσει να μειώσει τον αριθμό των παικτών που θα υπολογίζει. Ήδη υπάρχουν 29 παίκτες και με τις προσθήκες που εκκρεμούν θα φτάσουν τους 32, τη στιγμή που ο προπονητής της «Ένωσης» δεν θέλει το ρόστερ να αριθμεί πάνω από 26-27 ποδοσφαιριστές, συνεπώς κάποιοι που δεν κρίνονται έτοιμοι είτε θα συνεχίσουν στη δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ, είτε θα δοθούν δανεικοί.

Πηγή: sport-fm.gr