Ο κ. Γιώργος Αλβέρτης, σύζυγος της Αλεξίας Έβερτ, χειρουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2005 για κύστη στον εγκέφαλο, επέμβαση που δεν πήγε καλά με αποτέλεσμα να υποστεί ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη.

Χθες, ξεκίνησε ενώπιον του ΣΤ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η δίκη δύο νευροχειρουργών ιδιωτικών κλινικών που κατηγορούνται για σωματική βλάβη σε βάρος του κ. Γιώργου Αλβέρτη

Στο εδώλιο,οι κατηγορούµενοι για «σωµατική βλάβη από αµέλεια παρ’ υποχρέου» κάθονται οι γιατροί κ.κ. ∆ηµήτρης Ρολόγης και Αθανάσιος Γρίβας, οι οποίοι χειρουργούσαν σε άλλο νοσοκοµείο από αυτό που έγινε η επέµβαση στον Γ. Αλβέρτη, αλλά δέχθηκαν να αναλάβουν εκτός έδρας και τη δική του περίπτωση. Ο τρίτος γιατρός που είχε συμμετάσχει στην επέμβαση αυτοκτόνησε πριν από ένα χρόνο όταν κλήθηκε ως ύποπτος από την πταισματοδίκη.

Πριν από πέντε χρόνια ο κ. Αλβέρτης παρουσίασε έντονους πονοκεφάλους. Έπειτα από µαγνητική εξέταση , διαγνώσθηκε κύστη στην 3η κοιλία του εγκεφάλου και έπρεπε αμέσως να χειρουργηθεί.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, που κατέθεσε στο δικαστήριο, το αποτέλεσμα της ιατρικής παρέμβασης ήταν μια ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη.

«Ο άντρας µου όταν ξύπνησε, µετά τη νάρκωση είχε πολύ καλό επίπεδο συνείδησης»

Με την πάροδο των ωρών η κατάστασή του άρχισε να επιδεινώνεται.

«Έπρεπε να του είχαν βάλει παροχέτευση νωρίτερα, γιατί ο άντραςµου έπαθε εγκεφαλικές βλάβες από το πρώτο 24ωρο µετά την επέµβαση».

Σύμφωνα με την περιγραφή της κα Έβερτ ο σύζυγός της σήμερα είναι ένα πλήρως εξαρτώμενο άτομο, με έντονα κινητικά προβλήματα δεν έχει καλή οπτική και δεν έχει το ίδιο επίπεδο συνείδησης με πριν, υποστηρίζει η κα Έβερτ. «Είναι σαν να έχει έντονης μορφής Αλτζχάιμερ. Έχει παρουσιάσει πολύ μικρή βελτίωση και δεν υπάρχουν ενδείξεις για περαιτέρω πρόοδο».

Η δίκη συνεχίζεται στις 3 ∆εκεµβρίου 2010, οπότε αναµένεται να ολοκληρώσει την κατάθεσή της η κ. Έβερτ.