Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, δήλωσε σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, πως «αυτό που κάνουν (οι πιστωτές) στην Ελλάδα έχει ένα όνομα: τρομοκρατία».

«Γιατί μας εξανάγκασαν να κλείσουμε τις τράπεζες; Για να φοβίσουν τους ανθρώπους. Και όταν πρόκειται για διασπορά φόβου, αυτό αποκαλείται τρομοκρατία», συνέχισε ο έλληνας υπουργός.

Ερωτηθείς αν είναι σίγουρος πως θα επιτευχθεί μια συμφωνία, ακόμη κι αν οι Έλληνες ψηφίσουν «όχι» στο αυριανό δημοψήφισμα, ο Γιάννης Βαρουφάκης υπογράμμισε: «Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τη Δευτέρα θα υπάρξει μια συμφωνία. Είμαι απολύτως πεπεισμένος διότι διακυβεύονται πολλά, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Η Ευρώπη έχει ανάγκη μια συμφωνία. Η Ελλάδα έχει ανάγκη μια συμφωνία, έτσι θα φθάσουμε σε μια συμφωνία».

«Περιμένω ότι θα έχουμε μια συμφωνία τη Δευτέρα»

Ο Γιάννης Βαρουφάκης προχώρησε σε δηλώσεις και στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung όπου εξήγησε πως περιμένει ότι τη Δευτέρα θα υπάρξει μια συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος .

«Περιμένω ότι θα έχουμε μια συμφωνία τη Δευτέρα… Ανεξαρτήτως του αν η πλειοψηφία θα ψηφίσει ‘ναι’ ή ‘όχι’ στο δημοψήφισμα», δήλωσε ο έλληνας υπουργός στη γερμανική εφημερίδα.

«Μην ακούτε αυτούς που λένε ότι η προσφορά δεν βρίσκεται στο τραπέζι. Φυσικά και εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι επειδή είναι αυτό που θέλουν», φέρεται να δήλωσε.

Αναφορικά με το γερμανό ομόλογό του, ο Γιάννης Βαρουφάκης επισήμανε πως «ο κ. Σόιμπλε έκανε σαφές το 2012 ότι θα προτιμούσε ένα Grexit», σύμφωνα πάντα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Franfurter Allgemeine Sonntagszeitung.