Αυστηρή κριτική άσκησε στον Αλέξη Τσίπρα o επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης καλώντας τον να διορθώσει πρόσωπα και πολιτικές, ενώ αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός του είπε ότι ήταν λάθος τελικά η επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως προέδρου της Ελληνικής Βουλής.

Το «Ποτάμι» θα στηρίξει την κυβέρνηση γιατί είναι υποχρέωση αυτή τη στιγμή να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες, σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή Online στο Mega.

«Υποχρέωσή μας αυτή τη στιγμή είναι να μην βάλουμε τη χώρα σε περιπέτειες», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα θα ψηφίσει τη συμφωνία με τους θεσμούς, εφόσον αυτή θα είναι ευρωπαϊκή, αλλά στη συνέχεια θα απαιτήσει μία άλλη κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση έδωσε εξετάσεις αλλά απέτυχε», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία και να αλλάξει την κυβέρνησή του. «Πρέπει να τους πει σιωπητήριο. Είναι σαμποτάζ», δήλωσε και χαρακτήρισε το σενάριο επιστροφής της χώρας στη δραχμή ως «μικρασιατική καταστροφή». «Ο Τσίπρας απογοητεύει καθημερινά με τις επιλογές του τον λαό. Πρέπει να σταματήσει αυτά που λένε τα στελέχη του για την δραχμή. Πρέπει να ελέγξει αυτούς τους γραφικούς τρόπους που προπαγανδίζουν την επιστροφή στο παλιό νόμισμα» τόνισε.

«Το πρόβλημα της Βουλής είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού ενώ επεσήμανε οτι η κα. Κωνσταντοπούλου σαμποτάρει την κυβέρνηση, έχοντας προσωπική ατζέντα.

«Έχει δική της πολιτική για τη διαπραγμάτευση και το χρέος και τις γερμανικές επανορθώσεις», ανέφερε.

«Ο κ. Τσίπρας μου είχε απαντήσει «έχει αλλάξει». Πριν γίνει πρόεδρος είχε λυμένο το ζωνάρι και τσακωνόταν με όλο τον κόσμο» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Είναι μια λάθος επιλογή. Και δεν το λέω μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά για όλη την πολιτική ζωή. Η Βουλή πρέπει να δώσει τη λύση. Οι βουλευτές μπορούν με 151 ψήφους να καθαιρέσουν τον πρόεδρο της Βουλής. Δεν σχεδιάζω κάτι τέτοιο. Αλλά πλέον το κοινοβούλιο δεν δουλεύει. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και το πρόβλημα αυτό έχει όνομα: Ζωή Κωνσταντοπούλου και λέω λιγότερα από αυτά που λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στους διαδρόμους της Βουλής. Και αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Η κ. Κωνσταντοπούλου σαμποτάρει την κυβέρνηση και τις προσπάθειες του πρωθυπουργού».

«Έπρεπε να διαψεύσει αμέσως και πλήρως το δημοσίευμα των New York Times ο Γιάνης Βαρουφάκης», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού για τον υπουργό Οικονομικών γιατί, όπως είπε, κάνει ζημιά στον κ. Τσίπρα που πηγαίνει να συναντήσει τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες.

Για το ασφαλιστικό, ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ της θέσπισης ανώτατου πλαφόν στις συντάξεις και υπέρ του να μην μειωθούν οι κατωτατες συντάξεις ενω στις επικουρικές ζήτησε να καλύπτονται από τίς εισφορές των εργαζομένων και όχι από τον προϋπολογισμό.

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι δεν έχει βεντέτα με τον Πάνο Καμμένο, αλλά ασκεί αυστηρή κριτική στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπως και στον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά που πάει, όπως είπε, την παιδεία πενήντα χρόνια πίσω.