«Ξυπνήστε, κ. Τσίπρα, γιατί καταστρεφόμαστε» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στην δευτερολογία του και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να ζητάει τη συναινεσή της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ίδια στιγμή που την υβρίζει.

«Σας συγχαίρω κ. Τσίπρα. Ξαναγυρίσατε απόψε στο ρόλο που σας ταιριάζει. Τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γιατί μας φέρατε εδώ απόψε; Για να ζητήσετε την συναίνεσή μας υβρίζοντάς μας; Τι φέρατε εδώ; Ας κόψουμε την πλάκα. Δεν μας φέρνετε τα μέτρα που θα περάσετε; Είναι κοστολογημένα; Είναι ελεγμένα; Όταν τα πάτε στο Eurogroup θα καταλάβουν; Μνημόνιο είναι αυτό που υπογράψατε, κ. Τσίπρα, ακόμη και τα παιδιά το ξέρουν. Περιλαμβάνει το δικαστήριο του Λουξεμβούργου και το αγγλικό δίκαιο. Επενδύσεις θέλετε; Σας νοιάζουν; Ήδη κάνατε στάση πληρωμών. Και για τον ΕΝΦΙΑ, ούτε κουβέντα. Όλη η Ευρώπη πηγαίνει προς τα πάνω και μόνο η Ελλάδα προς τα κάτω. Αλλά αφήστε… Δεν το έχετε το θέμα των οικονομικών. Γύρω από αυτά τα θέματα λέτε διαρκώς αερολογίες» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια και κάνοντας μια αναφορά που μετά από μερικά λεπτά ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Λαμπρό αριστερό ήθος του κ. Κατρούγκαλου που ζητούσε 12% προμήθεια για τις προσλήψεις στο δημόσιο. Και έχετε το θράσος κ. Τσίπρα να κατηγορείτε εμάς για ολιγάρχες κ.λπ. Και τώρα που το θυμήθηκα: Φουλ υποστήριξη από τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, ούτε εκπρόσωπος σας να ήταν. Έκτος και αν πράγματι οι συγκλίσεις δεν είναι τυχαίες. Στη θέση σας δεν θα αισθανόμουν άνετα. Ξυπνήστε, κε Τσίπρα, γιατί καταστρεφόμαστε. Αλλά σήμερα μάς φέρατε εδώ για να σας ακούσει η αριστερή σας πτέρυγα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει να λύσετε το εσωκομματικό σας πρόβλημα. Η χώρα χρειάζεται τον επόμενο ενάμιση χρόνο 36 δισ. ευρώ. Πού θα τα βρει η χώρα; Η ανεργία ανεβαίνει».